Evenimentul Zilei > Politica > PNL face primul pas către Cioloș
PNL face primul pas către Cioloș

PNL face primul pas către Cioloș

Chiar dacă mulți liberali au dat vina pe Dacian Cioloș pentru eșecul la parlamentare, Ludovic Orban este primul care i-a deschis fostului premier ușa partidului.

 Totuși, fostul deputat PNL a precizat că nimeni nu îi poate promite acestuia că va fi ales în vreo funcţie. „Din punctul meu de vedere, Dacian Cioloş este binevenit în PNL. Cred că Dacian Cioloș poate să candideze la orice funcție în PNL în cadrul alegerilor din partid. Nimeni din PNL sau din afara lui, însă, nu poate să îi promită că va fi și ales”, a scris Orban, pe Facebook.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a spus că partidul poate să se redreseze independent de Cioloș. „Cred că o discuţie cu Dacian Cioloş ar fi o normalitate din partea PNL, însă, de aici până la a discuta președinția PNL este o distanță foarte mare”, a subliniat Turcan, la postul B1 TV.

Ea a precizat că PNL a avut un mesaj confuz în campanie, care a îndepărtat electoratul de dreapta. Totuși, liberalii nu au avut o întâlnire în acest sens cu Cioloș, au precizat surse pentru EVZ.

Poziția unor liberali, ilogică

Ludovic Orban, a afirmat, pentru EVZ, că poziția liberalilor care nu-l vor pe Cioloș în PNL este ilogică. „Noi l-am sprijinit pentru cea mai importantă funcție în Guvern și acum nu mai e bun nici măcar să fie membru PNL?”, a spus Orban, pentru EVZ.