Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii, speriați de Capitală
Liberalii, speriați de Capitală

Liberalii, speriați de Capitală

PNL susține că dorește o reîmprospătare a Parlamentului, motiv pentru care a decis să propună oameni noi pe liste la alegerile parlamentare din iarnă.

 În realitate, majoritatea liberalilor din structurile din București au început să fugă de candidatura la Capitală, nedorind să își asume un posibil eșec, ca cel înregistrat la alegerile locale au spus, pentru EVZ, surse din partid.

Mihai Voicu, care inițial era pe lista de la București, deja a anunțat public că va deschide lista la Cameră la PNL Diaspora. Adriana Săftoiu pare să fie dorită să deschidă lista PNL Timiș la Senat, în locul lui Vasile Blaga. „Eu sunt prim-vicepreşedinte la Organizaţia Bucureşti. Pe de altă parte, aşa este, sunt timişoreancă. O să vedem. Mai e timp, pentru că listele se închid în 17 octombrie”, a spus ea recent, pentru o publicație locală.

Inclusiv, președintele PNL, Alina Gorghiu, cochetează cu un loc la Senat în Argeș, județ în care locuiesc părinții ei, deși ar vrea-o și organizația Timiș. Pe lista candidaților PNL București figurau, înaintea demisiei lui Blaga, și Cătălin Predoiu, Anca Boagiu, Eugen Nicolăescu, Florin Alexe, Radu Carp, Răzvan Mironescu și Ovidiu Raețchi. Cel din urmă este singurul care va candida cu siguranță la Capitală, au confirmat surse, pentru EVZ.