Evenimentul Zilei > International > PLOAIA TORENȚIALĂ le-a adus INFERNUL. Coșmar după prăbușirea unei clădiri | VIDEO
PLOAIA TORENȚIALĂ le-a adus INFERNUL. Coșmar după prăbușirea unei clădiri | VIDEO

PLOAIA TORENȚIALĂ le-a adus INFERNUL. Coșmar după prăbușirea unei clădiri | VIDEO

Cel puțin zece oameni au murit după ce o clădire s-a prăbușit în capitala kenyana, Nairobi, în urma ploilor abundente. Imagini terifiante arată cum echipele de salvare încearcă să salveze câțiva copii prinși sub dărâmături. La zece ore după dezastru, oamenii sunt încă scoși de sub ruine, majoritatea cu având răni grave.

Reprezentanții poliției din Nairobi citați de Daily Mail au declarat că 121 de persoane au fost salvate și duse la spital. „Încă auzim voci de sub dărâmături. Nu știm numărul persoanelor îngropate în moloz”, a declarat colonelul Nathan Kigotho.

Președintele Uhuru Kenyatta a vizitat locul dezastrului și a cerut arestarea proprietarilor clădirii. Operațiunile de salvare continuă. În total, 150 de locuințe au fost afectate.

Ploile torentiale au provocat alunecari de teren care au distrus peste 1.000 de case in jurul capitalei. Două clădiri din cartierul Huruma, dens populat, au fost declarate nesigure, iar oamenii au fost evacuați. În alte incidente, doi oameni s-au înecat în mașinile lor, luate pe sus de furtună, iar o altă persoană a murit în inundații. 

Două clădiri învecinate în dens populate și sărace cartier Huruma au fost declarate nesigure sâmbătă și sunt evacuați .