Planul de avansări în Poliția Română. De ce se intervine greu la 112. Exclusiv

Planul de avansări în Poliția Română. De ce se intervine greu la 112. Exclusiv

Criteriile pe baza cărora unii șefi din Poliția Română avansează în grad sau în funcție au la bază îndeplinirea unui plan, lunar sau semestrial. Polițiști care acționează în stradă au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că sunt obligați să facă acest target, în favoarea șefilor, în loc să intervină la apelurile de urgență 112, pentru aplanarea conflictelor sau salvarea unor vieți.

„Pentru ca șefii de secții să nu mai aibă pretenții ca polițistul din stradă, îmbrăcat în uniformă, care se deplasează cu autospeciala inscripționată, să prindă infractori în flagrant, ar trebui ca fiecare secție să aibă cel puțin câte o echipă de flagrant care să acționeze în civil, cu autoturisme neinscripționate și care să nu fie sufocate de dosare cu a.n. cum sunt în acest moment polițiștii din cadrul Birourilor de Investigații Criminale (Judiciar).Doar asa putem crește gradul de încredere al populației față de instituția Poliției Române”, a concluzionat Viorel Șeicaru.

Evz.ro a întrebat oficiali din Poliția Română ce măsuri pot fi luate ca urmare a precizărilor făcute de liderul SNAP.

„Ținem cont de toate sugestiile care pot îmbunătăți activitatea Poliției Române. Suntem într-o fază de reorganizare și, cu siguranță, orice sugestie venită de la polițiștii din teritoriu este binevenită și poate fi analizată în cadrul comisiilor de dialog social cu sindicatele în vederea unui proiect ce urmează să fie supus dezbaterii publice”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, un oficial din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Ne puteți urmări și pe Google News