Liderii mondiali se vor întâlni la Paris pentru a discuta un nou plan de urgență pentru a reduce poluarea, prin investiții masive în energia verde.
La Paris, în perioada următoare se va organiza un mare summit mondial, care are o misiune importantă: salvarea omenirii de la extincție.
Summitul mondial ”Power Our Planet” va fi prezidat de președintele Macron și de prim-ministrul Indiei, Narendra Modi.
Campania ”Power Our Planet”, este coprezidată de prim-ministrul Mia Mottley din Barbados, solicită o schimbare radicală în modul în care funcționează sistemele financiare mondiale pentru a oferi națiunilor sărace și în curs de dezvoltare din lume acces la finanțarea de care au nevoie urgentă, pentru a accelera tranziția către energia curată, pentru a-și consolida rezistența la dezastrele naturale și pentru a răspunde celor mai urgente nevoi ale lor.
Planul de salvare a omenirii
La Paris se vor discuta și soluții de finanțate pentru țările sărace care trebuie să fie ajutate să își finanțeze programele naționale de reducere a poluării.
”Respectarea promisiunilor deja făcute și anume să livreze cele 16,7 miliarde de dolari restante din cele 100 de miliarde de dolari angajate în finanțarea pentru climă pentru țările cu venituri sărace. Să transfere 100 de miliarde de dolari din programele de finanțare a Băncii Mondiale de la țările bogate la țările sărace. Să crească bugetele de ajutor extern și să promulge taxe globale pe emisiile de carbon”, explică un oficial, despre discuțiile care vor fi abordate la Paris.
Este nevoie de 1.000 de miliarde de dolari
De asemenea, este nevoie de un program de finanțare de până la 1.000 de miliarde de dolari, pentru a crea politici publiceși proiecte care să prevină dezastrele naturale și pandemiile.
”Un acces sporit la finanțare ar contribui la consolidarea capacității guvernelor de a rezista la schimbările climatice, de exemplu: ajutând 1,5 milioane de agricultori din Zambia să reziste la dezastre climatice precum seceta și inundațiile, protejând 1,8 milioane de hectare de teren din Ghana până în 2030. Trebuie să punem capăt defrișărilor din Amazonia braziliană până în 2030. De asemenea trebuie investiții pentru consolidarea rezistenței rețelelor electrice naționale din țări insulare precum Antigua și Barbuda pentru a rezista uraganelor de categoria 5”, a mai comentat oficialul, citat de rockefellerfoundation.