Evenimentul Zilei > Politica > Planul B al lui Iohannis și dezvăluiri incendiare despre Cîțu: ”Știe multe despre președinte, e contabilul mafiei”. VIDEO
VIDEO

Planul B al lui Iohannis și dezvăluiri incendiare despre Cîțu: ”Știe multe despre președinte, e contabilul mafiei”. VIDEO

Robert Turcescu și invitații săi în arena EVZ Play au conturat scenariul cel mai plauzibil care ar putea pune capăt crizei politice fără precedent, precum și calculele fiecărei tabere implicate în funcție de mizele proprii.

Jurnalistul Bogdan Comaroni a discutat o ipoteză în care crede, după ultimele evenimente de pe prima scenă politică a țării și mai ales după declarația de luni a Iohannis, care a stârnit multă rumoare și o ploaie de comentarii negative la adresa acestuia.

Iohannis nu e porumbelul păcii. Convine tuturor să fie menținut Cîțu

„Iohannis fusese asigurat că moțiunea nu va trece. Omul e defazat în timp. A dat semnalul clar că are de gând să-l țină pe Cîțu interimar cât se poate de mult. Mă mir că a ieșit cu declarația (…) În prima etapă a PNRR, Orban nu a luat o mare cantitate de bani, nu a avut acces. Ăsta e motivul pentru care a picat. Iohannis nu e porumbelul păcii.

Moment de regie la moțiunea de cenzură

Cîțu e un om al serviciilor secrete. E un ministru care știe să împartă banii. Convine tuturor să fie menținut Cîțu. Știe cum să repartizeze banii ca să profite și președintele și gașca tânără de la PNL. Cîțu știe foarte multe despre Iohannis, e contabilul mafiei.

Nu e un tip de care te debarasezi așa. Asistăm la o mascaradă în aceste crize suprapuse. El a creat criza asta, el o întreține. Acest interimat o să le convină tuturor, e planul B al președintelui, după ce planul A fusese cu serviciile secrete să nu treacă moțiunea”, a comentat jurnalistul.

PSD a dat drumul AUR ca unui dulău”

Bogdan Comaroni a explicat și de ce, din punctul său de vedere, PSD nu e deloc străin în succesul moțiunii de cenzură. „Ciolacu face parte din planul ăsta. Misiunea lui cu această moțiune a fost clară. A confiscat de la AUR moțiunea, a adus-o în tabăra PSD. Pare că a acționat pt poporul român, dar e fals. Ei nu mai aveau acces la bani. A transferat prerogativele guvernului către Parlament. A dat drumul AUR ca unui dulău. Guvernul Cîțu va fi ținut cât mai mult în interimatul ăsta, asta convine PSD. Cîțu o să aibă nevoie de majoritatea parlamentară a PSD. Interesul PNRR se duce la foarte mulți primari ai PSD”.

Moderatorul emisiunii a opinat că e neobișnuit că președintele dă declarații despre criza internă, el fiind în afara granițelor. Robert Turcescu a prezentat propriul scenariu al crizei: „Pariul meu e că se va ajunge la un partid tehnocrat. Va fi un fel de paratrăsnet care să gestioneze pandemia, criza facturilor. Tehnocratul va împărți banii și către PSD și către PNL”.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: