Evenimentul Zilei > Politica > Plângerea lui Orban, „CONCEPUTĂ și REDACTATĂ la Cotroceni”. Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis. „Nedemocratic, BRUTAL, neconstituțional!”. Ce plan are PSD?
Plângerea lui Orban, „CONCEPUTĂ și REDACTATĂ la Cotroceni”. Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis. „Nedemocratic, BRUTAL, neconstituțional!”. Ce plan are PSD?

Plângerea lui Orban, „CONCEPUTĂ și REDACTATĂ la Cotroceni”. Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis. „Nedemocratic, BRUTAL, neconstituțional!”. Ce plan are PSD?

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat, vineri, o serie de atacuri la adresa președintelui Klaus Ioahnnis. Președintele Camerei Deputaților a vorbit despre modul în care plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, face parte dintr-un plan al șefului statului de a exercita control absolut asupra instituțiilor din România.

Dragnea susține că plângerea formulată de Orban are legătură cu solicitările președintelui de demisie a Vioricăi Dăncilă. Sesizarea ar putea fi chiar redactată la Palatul Cotroceni, mai spune liderul PSD, aflat la Palatul parlamentului.

 

„Mie mi se pare o acuzaţie dementă, nu o acuzaţie gravă. În opinia mea, dacă m-aţi provocat să întru în subiect, această sesizare este concepută şi redactată la Cotroceni şi cred că în scurt timp vom avea acces la conţinutul acestei plângeri şi vom vedea că este concepută ca urmare a ameninţărilor preşedintelui la doamna premier Dăncilă.

O să ne dăm seama din textul ei de foarte multe lucruri şi de faptul că ce am spus noi în ultima perioadă se adevereşte, dorinţa lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea nesocotind alegerile, practicând şantaj împotriva premierului,  punând presiune din ce în ce mai mare pe premier”, a spus Liviu Dragnea

În contextul în care Iohannis continuă să ceară demisia premierului, nu se mai poate vorbi despre o comunicarea instituțională coerentă, susține Dragnea, dacă președintele o „șantajează” în acest fel pe Dăncilă. Șeful statului a ajuns să se creadă „tătucul acestei țări”, mai spune liderul PSD.

„Președintele României dorește să aibă toată puterea și controlul total pe toate instituțiile statului într-un mod nedemocratic, într-un mod brutal și într-un mod neconstituțional.

Se constată că nu se poate avea niciun fel de relație cu Klaus Iohannis. Nu este șeful statului. Dorește să fie șeful statului, dar noi nu putem avea o relație cu cineva care se consideră tătucul acestei țări”, susține Liviu Dragnea.

Totuși, PSD nu se va concentra pe suspendarea președintelui României, dar nu va rămâne nepăsător.

„Nu asta este miza noastră. Miza noastră este România și stabilitatea acestei țări, dar nu vom sta cu mâinile în sân”, a mai spus Dragnea.