Leoaica Andy a fost adoptată toamna trecută. A ros tot din casă, a fugărit pisicile şi, până la urmă, s-a împrietenit cu toată lumea.
Se tolăneşte cât e de lungă pe canapea, aprinde singură lumina din sufragerie şi orice străin s-ar aşeza lângă ea e tratat cu indiferenţă.
Stăpânul e mare salvator de animale
"Când a venit la noi era mică, într-o cuşcă ce intra în portbagaj. Am băgat-o în ţarcul câinelui, dar ni s-a făcut milă, nu am lăsat-o mai mult de 15 minute şi am mutat- o cu noi în casă. Iniţial a stat în hol. Până la urmă a ajuns să doarmă cu mine în pat. S-a împrietenit cu toţi cunoscuţii mei", povesteşte Adrian Chiriţoiu.
Tânărul are 34 de ani şi e mare salvator de animale: 14 pisici, 30 de câini, ulii sau ţestoase şi, mai nou, un leu. Cu leoaica Andy în casă viaţa e palpitantă. După două luni de acomodare, a început să îşi facă de cap.
"A ros tot ce se putea: cărţile, patul, pernele. Am găsit-o în dormitor cu toate hainele adunate în pat, roase, evident", mai povesteşte stăpânul leoaicei.

A fost momentul în care a decis să o mute într-o camera specială. Era decembrie. Au urmat tăvălelile în zăpadă, iar din primăvară, când s-a încălzit, Andy are propriul ţarc amenajat lângă cel al prietenului ei cel mai bun, un câine ciobănesc.
În trei secunde a lichidat o găină
"De obicei stă liberă prin curte. Când am lăsat-o liberă prima dată, i-am văzut instinctul, când a vânat o găină. Pasărea sărise gardul iar Andy în 3 secunde a lichidat-o. Decizia de a nu o mai lăsa nesupravegheată în curte am luat-o după ce în joacă într- o zi a fugit după o pisică şi, dintr-un salt, a fost în vârful gardului de 1,7 m", mai spune Chiriţoiu.
Când a adus-o acasă pe Andy, a înştiinţat primarul, poliţia, vecinii. Apoi a învăţat să se joace cu ea, iar acum leoaica stă şi se gudură ca o pisică imensă.
Andy e o pisică de 80 kg. Zgârie ca orice pisică numai că urmele ăsate sunt un pic mai adânci
FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Adrian se bucură că aceasta se va muta luna viitoare într-o rezervaţie din Africa de Sud, Lionsrock, a fundaţiei Vier Pfoten, şi promite să meargă în vizită.
"Lionsorck adună felinele mari, chinuite, de peste tot din lume. La zoo în România condiţiile sunt infernale."
ADRIAN CHIRIŢOIU, iubitor de animale