Evenimentul Zilei > Economie > PING PONG cu plata taxei pentru asigurările de sănătate. Dorel Săndesc, secretarul de stat anunţă că ar putea CREŞTE până la 14%, Ministererul Sănătăţii NEAGĂ
PING PONG cu plata taxei pentru asigurările de sănătate. Dorel Săndesc, secretarul de stat anunţă că ar putea CREŞTE până la 14%, Ministererul Sănătăţii NEAGĂ

PING PONG cu plata taxei pentru asigurările de sănătate. Dorel Săndesc, secretarul de stat anunţă că ar putea CREŞTE până la 14%, Ministererul Sănătăţii NEAGĂ

Contribuţia pentru asigurările de sănătate ar putea creşte până la 14%, a declarat luni secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc. La solictatea Evenimentul Zilei, Ministerul Sănătăţii precizează că nu ia în calcul majorarea contribuţiilor la sănătate în acest an sau în anii următori.

“Ministerul Sănătăţii nu a discutat cu Fondul Monetar Internaţional şi nici cu alte organisme internaţionale o eventuală creştere a contribuţiilor la Sănătate. De asemenea, nu a avut loc o asemenea dezbatere nici în Guvernul României. Ştiu că acum 4 ani, în anul 2010, au existat propuneri privind posibile majorări, dar rămase la stadiul de discuţii. Subliniez faptul că nu vor fi majorate contribuţiile la Sănătate”, a declarat Nicolae Băniciou, ministrul Sănătăţii.

El a precizat, pentru Mediafax, că o discuţie în acest sens a avut loc și cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, care au considerat că o astfel de măsură este "esenţială şi justificată".

„A fost o discuţie privind analiza sistemului de sănătate. Nu este un obiectiv sau o măsură stabilită de Guvern. Au fost discuţii globale. Nu avem o discuţie sau decizii la nivel interministerial. Este doar o discuţie în perspectivă şi merită făcută, după părerea mea", a spus secretarul de stat, la conferinţa de presă dedicată Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Hepatitei.

„Am văzut sondaje în care oamenii pun pe primul loc sănătatea, fiind de acord să plătească mai mult. Discuţia e necesară şi am discutat inclusiv cu FMI. Este o dezbatere pe care vrem să o avem. Părerea mea e că ar trebui revenit la nivelul anterior, pentru că această contribuţie este la nivel standard în UE, 13,5-14 la sută", a mai spus Săndesc.

Totuși, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a declarat, la B1 TV că deşi ministerul nu ia in considerare majorarea contribuțiilor la sănătate în anii următori, declaraţia lui Dorel Săndesc ar putea fi legată de "o discuție mai veche".

„Cred că domnul Dorel Săndesc se referea la o discuție mai veche din 2010, când s-a analizat posibilitatea creșterii contribuțiilor la sănătate.  Cred că este o declarație puțin scoasă din context, încă nu am apucat să vorbesc cu domnul Săndesc”, a precizat Oana Grigore.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News