Piers Morgan, celebrul jurnalist din Marea Britanie, şi-a dat demisia de la emisiunea ”Good Morning Britain”, el fiind anchetat de CNA-ul britanic după comentariile pe care le-a făcut la adresa lui Meghan Markle.

OFCOM, organismul britanic de reglementare a audiovizualului, a deschis o anchetă asupra emisiunii ”Good Morning Britain” de la ITV. Demersul a fost făcut după ce au fost făcute mai mult de 41.000 de plângeri în urma comentariilor lui Piers Morgan despre Meghan Markle. Prezentatorul a demisionat, scrie Variety.

Deşi Ofcom nu a specificat numele lui Morgan, a precizat că analizează emisiunea difuzată luni după ce 41.015 telespectatori au lansat acuzaţii de limbaj ofensator.

Luni, Ofcom a reacţionat pe Twitter după ce mii de persoane s-au plâns de afirmaţiile lui Morgan, care s-a folosit de emisiunea ”Good Morning Britain” pentru a o ataca pe Meghan Markle după interviul cu Oprah Winfrey.

El a făcut mai multe comentarii acide despre ”sănătatea mintală” a lui Meghan Markle, care a spus că a avut gânduri de sinucidere, şi că s-a adresat familiei regale ”pentru ajutor” doar pentru a fi refuzată.

„La cine te-ai dus? Ce ţi-au spus? Îmi pare rău, nu cred niciun cuvânt din ce a spus Meghan Markle”, a comentat Morgan. „Nu aş fi crezut-o nici dacă mi-ar fi citita buletinul meteo”.

Piers Morgan și-a dat demisia de la Good Morning Britain

Prezentatorul ITV Piers Morgan a părăsit emisiunea ”Good Morning Britain” după aceste comentarii despre soţia prinţului Harry.

Marți, televiziunea a confirmat că în urma unor discuţii cu Piers Morgan, s-a decis ca acesta să părăsească emisiunea. ”ITV” a acceptat decizia sa şi nu face alte comentarii”, potrivit Variety.

Morgan, care şi-a început cariera ca jurnalist de presă scrisă şi a fost gazda show-ului de la CNN ”Piers Morgan Live”, a început să lucreze la ”Good Morning Britain” în 2015 ca invitat special şi apoi permanent, alături de co-prezentatoarea Susanna Reid.
Photo 19725164 © TurkbugDreamstime.com