Cumpărătorul vine și zice că vrea un kilogram de cartofi. Dar nu mai scoate banii, ci cardul bancar, pe care îl introduce în aparatul de profil. 

Și uite așa a intrat câștigul în contul fermierului. Sistemul se aplică, pentru prima oară în România, în piața Cibin din Sibiu.

Este un proiect pilot inaugurat azi de oficialitățile locale. Cu tot cu discursurile pline de optimism, cum că acesta e viitorul comerțului. 

Ce se întâmplă acum la Sibiu se va extinde, pe parcurs, în piețele din întreaga țară, știe Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România, prezent la eveniment, după cum arată publicația electronică www.turnulsfatului.ro.

La rândul lor, producătorii de legume și fructe, prezenți în spatele tarabelor, au spus jurnaliștilor că au trecut ărintr-o perioadă de acomodare, și de cursuri, să șiie cum să folosească POS-urile.

Unii dintre ei au spus că sunt deja clienți care au plătit produsele cu cardul bancar. Cum s-a întâmplat chiar azi dimineață. Cele povestite aparțin unei producătoare din Dolj. 

Câțiva clienți au spus, la rândul lor, că nu au card și oricum nu știu să folosească așa ceva. 

În schimb, cei mai tineri s-au arătat încântați de noul sistem, relatează presa locală. 

„Foarte bună metoda. Oamenii sunt mulțumiți și noi suntem muțumiți, chiar e ok. 

A fost nou pentru mine procesul, nu am mai folosit această metodă de vânzare, dar nu mi se pare chiar deloc greu. 

Odată ce salariile se iau și pe card, e normal că omului îi este mult mai ușor, ca și cumpărător, să meargă la cumpărături cu cardul decât cu portmoneul cu bani”, a spus o femeie din Cisnădie. 

La rândul său, șeful Asociației Asociației Administratorilor de Piețe din România, Teodor Birț, a spus că acesta e viitorul comerțului, chiar și în piețele agro-alimentare.

Deși recunoaște, pe de altă parte, că au fost multe discuții și că nu a fost ușor să convingă oamenii să încerce noutatea asta.

„Am încercat să aducem normalitatea și în piață, pentru că plata cu cardul e un lucru normal în vremurile pe care le trăim. 

Nu a fost ușor, au fost multe discuții, probleme. Să nu uităm că în piață găsim cele mai bune și proaspete produse și nu în ultimul rând sunt produse românești. Este o modalitate simplă comodă pentru fiecare”, a conchis oficialul.