Astra dă peste un simbol al fotbalului francez

„Lupii” au aflat, ieri, că vor trebui să treacă de Dinamo Zagreb, pentru a intra în grupele competiției. Croații au câștigat ultima ediție a campionatului intern, au evoluat în preliminariile Ligii Campionilor, dar au fost eliminați de danezii de la Aalborg, în turul al 3-lea (scor 1-0 în deplasare și 0-2 pe teren propriu).

Primul meci se va disputa la Ploiești, pe 21 august, iar returul este programat o săptămână mai târziu, la Zagreb. Dinamo este un club legendar. A câștigat de patru ori campionatul în fosta Iugoslavie și s-a impus de 16 ori în Croația (ultimele nouă consecutiv).

După eliminarea cehilor de la Slovan Liberec (scor 3-0 și 3-2), cei de la Astra Giurgiu nu au avut noroc la tragerea la sorți. „Alb-negrii” vor înfrunta formația franceză Olympique Lyon. Primul joc se va disputa în Hexagon, pe 21 august, iar revanșa va fi programată în România, pe 28 august. Lyonezii nu mai au forța din anii trecuți, atunci când au luat șapte titluri consecutive în Ligue 1, în perioada 2001-2008. „Ne așteaptă două meciuri foarte grele cu Olympique Lyon, dar sper că vom putea să ne depășim condiția”, a afirmat Dinu Gheorghe, președintele vicecampioanei din Liga I. În faza anterioară, Lyon a trecut de cehii de la Mlada Boleslav (4-1 și 2-1).