Petre Roman a dat lovitura vieții. Președinte în cea mai bogată țară: Va scăpa de mizeria asta din România

Petre Roman a dat lovitura vieții. Președinte în cea mai bogată țară: Va scăpa de mizeria asta din România Sursa foto: Arhiva EVZ

Într-un anunț publicat pe pagina sa de Instagram, Oana Roman, fiica politicianului român afirmă că acesta a fost învestit în funcția de președinte al Universității din Geneva, motiv pentru care se bucură că tatăl său va scăpa astfel de "mizeria din România".

Oana Roman, fiica fostului președinte al Senatului României, Petre Roman, a anunțat într-o postare pe pagina sa de Instagram faptul că tatăl său a fost învestit în funcția de președinte al Universității din Geneva la data de 25 ianuarie.

"Practic va sta parte din timp în Elveția și tare mult mă bucur că va scăpa de mizeria asta din România și că o țară ca Elveția îi recunoaște meritele", afirmă Oana Roman.

Apoi, Oana Roman postează o fotografie cu tatăl său aflat în Elveția, fotografie a Universității Swiss UMEF și a cărei descriere aduce un omagiu lui Petre Roman.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Marți, 25 ianuarie, Universitatea elvețiană UMEF a avut onoarea de a primi pe SE. Petre ROMAN, fost premier al României și acum președinte al UMEF, pentru o conferință exclusivă privind luarea deciziilor în condiții de risc și incertitudine", scrie pe pagina de Facebook a instituției de învățământ.

 Petre Roman, nemulțumit că parlamentarii primesc 4 – 5.000 de lei pe lună

Fostul premier Petre Roman a precizat că indemnizația parlamentarilor nu ar reprezenta o pensie specială și că sumele plătite de 4 – 5.000 de lei sunt „mici”.

„Această indemnizație a fost anulată pe ideea că e o pensie specială. Dar pensiile speciale – acelea multe, multe și mari – evident că nu sunt aici. Este vorba despre acele pensii din zona magistraturii: alea sunt neatinse! Mai e vorba de pensiile uriașe din zona Ministerului de Interne pentru cei care ieșeau la pensie la 40 și ceva de ani, cu 10 – 15 – 20.000 de lei pensie. De alea nimeni nu s-a atins! Sunt multe aspecte. Uitați de ce această indemnizație (de parlamentar – n.r.) este întemeiată, vorbesc de temeiul pe care îl are în toate parlamentele europene”, a mai spus Petre Roman, citat de ziare.com.

Legea a fost propusă de PSD și votată de toți parlamentarii

Legea prin care au fost anulate pensiile speciale de care beneficiază foștii parlamentari a fost promulgată la începutul anului 2021. Actul normativ a fost votat în plenul reunit al Parlamentului, pe 17 februarie. Proiectul de lege a fost depus de PSD și viza eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori. Legea a fost adoptată cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă.

Potrivit legii, de la data intrării sale în vigoare, încetează plata indemnizațiilor plătite în baza Legii privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Cuantumul indemnizației se acorda în limita a 3 mandate și se calcula ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară aflată în plată. Suma nu putea fi mai mare decât venitul net corespunzător unei indemnizații brute lunare a unui deputat sau senator.