Evenimentul Zilei > Economie > Petre Daea, un ministru care nu duce lipsuri. Ce avere deține politicianul și care e salariul încasat de la minister
Petre Daea, un ministru care nu duce lipsuri. Ce avere deține politicianul și care e salariul încasat de la minister

Petre Daea, un ministru care nu duce lipsuri. Ce avere deține politicianul și care e salariul încasat de la minister

Actualul ministru al agriculturii, Petre Daea, deține diverse proprietăți imobiliare, dar și obiecte în valoare de câteva mii de euro. El are și un cont deschis la bancă. El câştigă peste 2.900 de euro pe lună în calitate de ministru al Agriculturii.

Averea deținută de ministrul agriculturii constă atât în bunuri materiale, cât și în bunuri imobiliare. Ministrul are și câteva mii de euro bune la bancă.

În ceea ce privește averea pe care Petre Daea o deține cu fosta sa soție, Elena Daea, aceasta constă într-un apartament de 63,7 metri pătraţi în Drobeta Turnu Severin din judeţul Mehedinţi, pe care cei doi l-au dobândit în anul 2001.

La apartament se adaugă şi o casă de circa 170 de metri pătraţi plus anexe gospodăreşti, în comuna Siseşti, judeţul Mehedinţi, pe care ministrul a moştenit-o, şi care îi aparţine integral.

Ministrul agriculturii mai deține 2.892 metri pătraţi de teren intravilan în comuna Siseşti, judeţul Mehedinţi, dobândit în anul 1968 prin moşternire, precum şi 8.450 de metri pătraţi de tren forestier în aceeaşi localitate.

Daea mai are o mașină fabricată în anul 2013, pe care a cumpărat-o prin leasing. În plus, deține obiecte de valoare, cum ar fi obiecte din sticlă Murano în valoare de 500 de euro, diverse icoane şi cruciuliţe în valoare de 1.600 de euro, dar şi o serie de  tablouri în valoare de 2.750 de euro.

De asemenea, Petre Daea are un depozit bancar în valoare de 65.800 lei, salariul său de ministru fiind de 2.900 de euro pe lună.

Averea pe care o deține actuala sa soție

Actuala soţie a lui Petre Daea, Camelia Luchian, este director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi secretar în cadrul Ministerului Economiei.

Ea deţine o casă de vacanţă de 84 metri pătraţi în Buftea, judeţul Ilfov şi un teren intravilan de 1.803 metri pătraţi în aceeaşi localitate, ambele active fiind achizţionate în 2010.

În plus, soția ministrului mai are jumătate dintr-un apartament de 79 metri pătraţi din Vaslui şi jumătate dintr-un apartament de 60,7 metri pătraţi situat în Bucureşti, bunuri pe care le deţine împreună cu Luchian Adrian Gabriel.

Venitul anual încasat de Camelia Luchian în 2016 a fost de peste 27.000 de euro, din care circa 17.500 de euro este salariul anual primit în calitate de director APIA.

Restul sumei, de circa 10.000 de euro, reprezintă drepturile salariale dobândite în calitate de secretar al Ministerului Economiei, potrivit știrilor Kanal D.