„A fost o gafă (întâlnirea foștilor pedeliști de la sediu PNL n.r.). (..)Pentru clarificarea doctrinală (am cerut Congres-n.r). Au fost o grămadă de fuziuni şi trebuie ca fiecare membru al PNL să se simtă ca acasă, să nu se simtă nimeni exclus pentru că nimeni nu e exclus din PNL şi să nu mai aibă loc întâlniri de acest fel.

Nu am cerut vot, nu a fost supusă la vot.

Am spus un punct de vedere în interior, nu pot să dezbat problemele interne ale partidului, nu e corect.

Nu mai există fostul PDL şi fostul PNL, există PNL.

Eu cred şi sunt convins că sunteţi de acord cu mine, boală lungă, moarte sigură, sunt voci în partid, Ludovic a fost ales cu 80% din cei care au participat la acel congres. În mod normal, cei care l-au susţinut trebuie să îşi reafirme sprijinul faţă de Ludovic Orban, pentru că, dacă erau aşa de corecţi nu avea loc acea întâlnire. Dacă vă uitaţi la activitatea mea,  niciodată nu o să vedeţi ceva contrar PNL-ului, mă doare când văd dispute în spaţiul public care nu au nicio legătură cu ceea ce ar fi trebuit să facem. Partidul ar trebui să se uite spre cei care îi dau votul, nu în interiorul lui” a declarat Marian Petrache.

Pe de altă parte, președintele CJ Ilfov a subliniat că ar fi bine ca discuțiile să nu rămână „la colțuri” și ca membrii PNL să transeze această problemă la Consiliul Național din 4 august, de la București.

„PNL are astăzi o oportunitate extraordinară faţă de publicul de pe dreapta, trebuie doar să îi ofere, nu poate să primească fără să ofere ceva. Nu eu hotărăsc dacă e Ludovic Orban în frunte sau e altcineva, în partid sunt foarte mulţi oameni care au acest drept să voteze. . Am spus că avem consiliu naţional şi decizia o iau membrii în Consiliul Naţional, dacă vor să fac congres bine, dacă nu, asta e. Sper ă nu rămânem mereu la discuţiile de la colţuri, îmi doresc din tot sufetul şi să ne orientăm cu faţa spre publicul nostru.”, a completat Petrache.