PETIŢIE. 160 de directori din Harghita i-au cerut ministrului să fie degrevaţi de orele de la catedră

PETIŢIE. 160 de directori din Harghita i-au cerut ministrului să fie degrevaţi de orele de la catedră

Managerii de şcoli au spus că nu pot preda 14 ore pe săptămână şi să se şi ocupe de conducerea unităţilor şii-au cerut ministrului să le rezove problema. În caz contrar, au spus ei, îşi vor da demisiile.

Petiţia i-a fost înmânată ieri ministrului Remus Pricopie. Conducătorii de instituţii şcolare i-a mai spus ministrului că nu se pot încadra în fondurile alocate prin legea bugetului.

În petiţia înmânată de Resezeg Ildiko, directoarea Liceului Tehnologic 'Fogarassy Mihaly' din Gheorgheni, se solicită recalcularea costului standard per elev la nivelul standardelor europene sau renunţarea la acesta, dar şi ca degrevările de ore pentru directori să fie făcute în funcţie de particularităţile fiecărei unităţi şcolare.

Toţi directorii dealtfel au fost de acord că nu sunt suficienţi bani alocaţi de la buget şi au subliniat că sunt supuşi unui volum de muncă inuman. În aceste condiţii, nu se pot ocupa cum se cuvine de şcoală. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, referitor la creşterea numărul de ore pentru directori, că va încerca să rezolve această problemă şi le-a cerut acestora să fie responsabili.