Concomitent, minoritatea religioasă uigură este în continuare supusă persecuțiilor, mai ales în provincia Xinjiang, unde trăiesc cei mai mulți uiguri.

Aici, „autoritățile au impus o carantină strictă, fără să-i informeze pe rezidenți. În imposibilitatea de a pregăti și cumpăra alimente sau materiale medicale, mulți uiguri au rămas fără mâncare, părinții fiind în imposibilitatea de a-și hrăni în mod adecvat copiii”.

„În timp ce o mare parte din China a fost izolată în ultimele luni, Partidul Comunist nu le-a dat minorităților religioase nicio pauză. Nici măcar o stare de urgență la nivel mondial nu poate opri persecuția lor religioasă (…) Occidentul ar trebui să ia aminte la acțiunile Chinei de-a lungul acestei pandemii. Partidul Comunist Chinez nu poate fi de încredere în raportările pe care le face, nici măcar în timpul unei stări de urgență. Și chiar și într-o situație ca aceasta, opresiunea partidului față de grupurile religioase continuă”.

The Daily Signal încheie cu un avertisment, deseori ignorat de multe țări europene și nu numai:  „Coșmarul Covid-19 se va termina, dar tehnologia Big Brother pe care China o folosește tot mai mult va rămâne. Liderii lumii ar trebui să-și amintească cum a acționat China și acest lucru ar trebui să ne dea de gândit (despre) cum vom interacționa de acum înainte cu Partidul Comunist Chinez”.

PAGINA ANTERIOARA