„La începutul pandemiei de coronavirus, Partidul Comunist Chinez s-a concentrat pe suprimarea știrilor despre virus, în loc să suprime răspândirea acestuia. Mușamalizarea grosolană a virusului venită de la Beijing și suprimarea oricărui raport care ar fi putut face China să arate rău ne arată prioritățile regimului: menținerea puterii, chiar în detrimentul vieții oamenilor săi”.

The Daily Signal arată că, în vreme ce întârziau să ia măsuri serioase pentru a încetini răspândirea coronavirus, autoritățile chineze au dovedit rapiditate în a demonta ideea că virusul era originar din Wuhan.

„Pentru guvernul comunist chinez amploarea mușamalizării nu cunoaște limite, mass-media de stat rămânând ancorată în campania de blamare a Statelor Unite pentru pandemie. Și când lumea era tot mai preocupată de coronavirusul care lovea țările occidentale, Beijingul a profitat de moment pentru a expulza jurnaliștii mai multor ziare americane”.

Dincolo de jurnaliștii care „resimt disprețul Partidului Comunist Chinez”, și în ciuda pandemiei, China și-a continuat campania de persecuție religioasă.

„Pe 11 martie, o biserică din provincia Jiangsu care fusese închisă din cauza coronavirusului a fost distrusă aproape în întregime. Partidul Comunist a îndepărtat crucile de pe clădirile bisericilor pe tot parcursul lunii martie. Îndepărtarea pe scară largă a crucilor, simbolul tradițional și universal al creștinismului, face parte dintr-un efort național de a „siniciza” religia în China”.

Beijingul încearcă să remodeleze Creștinismul într-o imagine proprie și să-i infuzeze „caracteristici chinezești” comuniste, inclusiv loialitatea față de partid, notează articolul.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE