Evenimentul Zilei > Politica > PERICULOS. Cad bucăți din clădirea care adăpostește CEA MAI VECHE farmacie dintr-un mare oraș I GALERIE DE IMAGINI
PERICULOS. Cad bucăți din clădirea care adăpostește CEA MAI VECHE farmacie dintr-un mare oraș I GALERIE DE IMAGINI

PERICULOS. Cad bucăți din clădirea care adăpostește CEA MAI VECHE farmacie dintr-un mare oraș I GALERIE DE IMAGINI

Una din cele mai vechi farmacii dintr-un mare oraș a devenit o locașie aproape letală. Cei care se încumetă să vină aici riscă să ajungă la spital cu o bucată de cărămidă sau de tencuială căzută în cap. Clădirea, mai veche de 100 de ani se dezintegrează sub ochii oamenilor.

Farmacia Covaci din Timișoara a devenit un loc de evitat. În loc să își găsească alinare pentru suferințe, bolnavii care vin aici riscă să se accidenteze și mai grav, dacă au ghinionul să se nimerească în zpropiere când  cad bucăți din clădre. Așa s-a întâmplat sâmbătă după-amiaza. Mai multe bucăți masve de tencuială s-au desprins de pe clădirea situate în cartierul fabric, la intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu cu Dacilor.

A căzut din senin o bucată dintr-un stâlp de susținere, înalt de aproximativ un metru și jumătate, cu un diametru de 30 de centimetri. ”Stâlpul respectiv susținea acoperișul. Nu au fost victime”, a declarat locotenent Cătălin Păcală din cadrul ISU Banat.

Palatul Nägele se află pe strada Dacilor Nr. 10, dar timișorenilor le mai este cunoscut sub drept ”Farmacia Covaci”, aceasta fiind cea mai veche farmacie din Timișoara, deschisă în urmă cu 100 de ani. Kovács Aladár, proprietarul ei în perioada interbelică, i-a dat numele, care s-a păstrat până azi.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.