Pericolul nocturn pentru romani. Sfaturi pentru a va salva viața

Pericolul nocturn pentru romani. Sfaturi pentru a va salva viața

Poliţiştii de prevenire, proximitate, investigaţii criminale, precum şi de la posturile de poliţie din mediul urban şi rural au în fiecare zi de-a face cu reclamaţii din partea celor ce cad victime hoţilor. Hoţii de buzunare au un instinct nemaipomenit când vine vorba de manipularea victimelor, abilităţi pe care le dezvoltă devenind observatori ai comportamentului uman. Aceştia sustrag portofele din buzunare şi fură din genţi nu se folosesc doar de îndemânarea extraordinară pe care o dobândesc în timpul anilor de ucenicie şi a „muncii de teren“.

Dumitru Coarnă, liderul unui sindicat al polițiștilor: „Majoritatea sunt pe recidivă. Majoritatea vin şi pleacă înapoi în închisori. Dacă analizăm recursul compensatoriu constatăm că sunt 90% din infractori recidivişti. Infractori care menţin starea de recidivă, ei vin din închisoare doar pentru a se întoarce acolo. Scopul este de a comite infracţiuni şi apoi sunt prinşi.”

De foarte multe ori, însă, cazurile premeditate pornesc de la victimă în cele mai multe cazuri, potrivit digi24.ro

Poliţiştii au constatat că, de obicei, tâlharii nu se întorc la locul faptei, precum criminalii. Zona vizată de ei va fi schimbată periodic, deci nicio zonă nu poate fi considerată sigură 100%, astfel că trebuie să ne luăm propriile măsuri de siguranţă, fiind atenţi la situaţiile în care am putea fi vulnerabili.

De foarte multe ori, însă, cazurile premeditate pornesc de la victimă.

Gabriel Diaconu, psihiatru: „Fără doar și poate gura slobodă, de departe induce, conduce și facilitează furtul. Când ne lăudăm cu lucrul luat, cu bunul procurat, cu banii pe care îi faci, vacanțele pe unde ai fost, te pui în acea lumină de amurg în care tâlharul va acționa.”

Specialiştii spun că ne putem păzi dacă alegem cu precauţie drumul spre casă, dacă suntem atenţi la lucrurile personale şi suntem un pic mai cumpătaţi în a ne etala lucrurie de valoare.