Merele verzi pot produce probleme grave persoanelor care suferă de anumite afecțiuni ale aparatului digestiv, motiv pentru care consumul lor este contraindicat.
Merele verzi nu sunt bune pentru toată lumea avertizează endocrinologul și nutriționistul Tatiana Bocearova, citată de agenția RIA Novosti. Medicul nutritionist a explicat ce fel de persoane ar trebui să evite consumul de mere verzi pentru a evita problemelor de sănătate.
Tatiana Bocearova a avertizat că aceste fructe nu sunt indicate persoanelor care suferă de pancreatită sau de dischinezie biliară. În special, a atras atenția medicul nutritionist, fructele verzi trebuie evitate de cele care se află într-un stadiu acut al bolii.
În cazul în care există astfel de diagnostic, aceste persoane ar trebui să aleagă soiuri mai dulci de mere. Mai mult, în cazul acestora este indicat ca, înainte să le consume să le curețe sau să le coacă în cuptor.
Recomandările medicului pentru suferinzii de ulcer și gastrită
În cazul celor care suferă de gastrită sau de ulcer gastric, Tatiana Bocearova a recomandat limitarea consumului la un singur măr verde pe zi. Acesta trebuie mâncat la o oră după principala masa a zilei, de la prânz. Astfel, se evită ca substanțele acide conținute de fructele crude să afecteze stomacul și mai mult.
„Cel mai bine ar fi să-l mîncați la o oră după masa principală, dar nu pe stomacul gol”, a subliniat medicul nutritionist, conform sursei citate.
Specialista în nutriție și endocrinologie a adăugat că soiurile acre de mere dăunează și smalțului dinților. Prin urmare, Tatiana Bocearova recomandă, celor care consumă astfel de fructe, să se clătească cu apă de gură sau, chiar să se spele pe dinți.
„Chiar și o persoană sănătoasă ar trebui să evite să mănânce mai mult de două mere verzi pe zi. Altfel, în caz contrar, acidul conținut de acestea poate irita mucoasa gastrică. În plus, ca efect secundar, va crește pofta de mîncare, iar acest lucru se va vedea și la greutate”, a concluzionat Tatiana Bocearova.