Australia, sub teroarea creșterii numărului de infectări cu ulcer Buruli. „Un virus care consumă carne umană”

Australia, sub teroarea creșterii numărului de infectări cu ulcer Buruli. „Un virus care consumă carne umană”

Oficialii din Australia încearcă să descopere cum s-au înmulțit cazurile de ulcer Buruli, o boală care provoacă urme adânci.

Autoritățile sanitare din Australia sunt în alertă din cauza creșterii numărului de infectări cu ulcer Buruli. Cazurile s-au înmulțit în zonele Essendon, Moonee Ponds și Brunswick din Melbourne. De obicei, infectarea este detectată în zonele de coastă ale țării. Dar acum există teama că se răspândește și în alte regiuni din Australia.

Ulcerul Buruli duce la o infectare înspăimântătoare a pielii. Și poate duce la leziuni, În cazul în care bolnavii duc maladia pe picioare și nu se tratează, se poate ajunge chiar și la intervenții chirurgicale, conform express.co.uk. 

„Vestea bună este că o putem trata și, dacă o detectăm devreme, atunci nu este o infecție gravă”

Deocamdată este o mare enigmă în privința modului în care ulcerul Buruli a ajuns să se transmită la oameni. Cercetătorii încearcă să găsească răspunsul la această întrebare fundamentală.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este o boală creată de un virus care consumă carne. Dar este una care se mișcă foarte încet. Vestea bună este că o putem trata și, dacă o detectăm devreme, atunci nu este o infecție gravă.” A declarat profesorul Tim Stinear, de la Institutul Doherty din Melbourne.

Australia, panicată în această perioadă din cauza numărului de infectări cu ulcer Buruli

El a lansat și un avertisment. „Oamenii trebuie să fie atenți la ciupiturile de țânțari. Dacă urma lăsată nu arată ca un obișnuită, atunci asta ar putea arăta o problemă, Ar putea fi vorba despre ulcer Buruli. Dacă se administrează antibioticele potrivite, atunci rezultatele sunt foarte bune. Și boala se vindecă”. A mai declarat Tim Stinear.

Australienii au intrat în alertă după ce au fost detectate mai multe astfel de cazuri. Profesorul Brett Sutton, oficial în Ministerul Sănătății, a emis o alertă la nivel național. Ulcerul Buruli este provocat de o bacterie care devine toxică atunci când ajunge în corpul uman. Bacteria afectează și sistemul imunitar și duce la inflamații și leziuni pe piele.