Pericol real pentru copii. Psihologii avertizează: „Ne vom îngrozi”

Pericol real pentru copii. Psihologii avertizează: „Ne vom îngrozi”

Jucăriile au fost date uitării, iar cei mai mulţi copii le-au înlocuit cu telefoane de ultimă generaţie, tablete sau Ipad-uri.

Copiii din ziua de azi se nasc „cu smartphone-ul în mână”, prind repede tot ce ține de „mediul digital” și sunt foarte curioși și adaptabili. Dar tehnologia aduce și probleme, iar efectele negative apar câțiva ani mai târziu.

Dependenţă, obezitate, dezvoltare intârziată, agresivitate, tulburări de somn, boli mintale - sunt doar câteva dintre riscurile la care sunt supuşi copiii prin utilizarea tabletelor sau a telefoanelor mobile.

Aceasta este trista realitate a zilelor noastre. În urma cercetărilor s-a demonstrat că utilizarea acestor aparate într-un mod frecvent afectează foarte mult viaţa socială, emoţională, educaţională, precum şi sănătatea unui copil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii de ştiinţă, în urma unor studii realizate, au scos la iveală o serie de motive şocante pentru care copiii nu ar trebui să deţină un telefon mobil sau o tabletă până la vârsta de cel puţin 12 ani.

Psihologul Diana Ioaneş afirmă că impactul timpului petrecut de copii pe internet va fi cunoscut abia peste 10 – 20 de ani, iar modificările produse asupra creierului îi vor „îngrozi”.

„Timpul acesta petrecut de copii pe internet îi afectează. Peste 10 – 20 de ani ne vom îngrozi când vom cunoaşte impactul pe care calculatorul şi alte gadget-uri le au asupra creierului. Ne vom îngrozi că ne-am lăsat copiii să stea atâtea ore în faţa acestor gadget-uri. Evident, acestea produc modificări ale creierului. La ADHD, la hiperkinetici, la deficit de atenţie, medicii psihiatri sunt categorici când interzic accesul la tablete, la telefoane sau permit un acces minim”, a afirmat psihologul Diana Ioaneş, potrivit descoperă.ro