Evenimentul Zilei > Social > Pericol neaşteptat pentru cei care fumează ţigări electronice. Ce pot păţi utilizatorii
Pericol neaşteptat pentru cei care fumează ţigări electronice. Ce pot păţi utilizatorii

Pericol neaşteptat pentru cei care fumează ţigări electronice. Ce pot păţi utilizatorii

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA au anunţat miercuri că 153 de posibile cazuri de boli pulmonare severe asociate cu utilizarea ţigărilor electronice au fost raportate în întreaga ţară în ultimele două luni.

Nu au fost raportate decese în aceste cazuri, care au fost înregistrate în special în rândul adolescenţilor şi tinerilor din 16 state americane.

CDC a avertizat că nu a identificat o cauză a bolilor, însă toate cazurile raportate includeau folosirea ţigărilor electronice. Unii utilizatori au afirmat că au folosit dispozitivele pentru a consuma produse derivate din marijuana.

La începutul acestui an, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a avertizat în legătură cu o eventuală problemă de siguranţă în legătură cu ţigările electronice după înregistrarea unor cazuri de convulsii în rândul persoanelor care le folosesc.

În general, numărul fumătorilor a atins cel mai scăzut nivel înregistrat în SUA, însă oficialii din domeniul sănătăţii sunt îngrijoraţi de creşterea utilizării ţigărilor electronice, în special în rândul adolescenţilor, potrivit Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: