Medicii atrag atenția că aceste insecte pot produce boli extrem de grave mai ales dacă persoanele înțepate de căpușe nu merg de urgență la spital, scrie b1tv.ro.

 

Medicii recomandă tuturor ca atunci când ies la "iarbă verde" să se îmbrace cu bluze și pantaloni lungi pentru a evita pe cât posibil să fie înțepați de insecte, iar în cazul în care se întâmplă la acest lucru să se prezinte imediat la camerele de gardă.

"Problemele care pot să apară sunt în momentul în care căpușa este infectată cu diverși microbi. Și sunt doi microbi de care ne este noua frica, un microb febra butonloasă, și un microb care este întâlnit în special la căpușele de căprioara din zona montana și care poate transmite boala Lyme", a precizat Cătălin Apostolescu, medic la Institutul Matei Balș.

După mușcătura de căpușă, poți prezenta oricare dintre următoarele simptome, precizează emedicinehealth.com:  febra, amorțeală, eczeme, confuzie, senzaâie de slăbire, durere și umflarea articulațiilor, palpitații, paralizie, respiraâie sacadată, greață și vărsături.

Ce boli pot cauza înțepăturile de căpușe

Boala Lyme (borelioza): oboseală, dureri de cap, febră, torticolis, dureri musculare și ariculare, erupții extinse.

 

Babesioza: apetit scăzut, oboseală, febră, dureri musculare.

 

Ehrlichiosis: febră, frisoane, dureri de cap, greață, vărsături, erupții violet sau roșii.

 

Febră Rocky Mountain: febră, dureri de cap severe, dureri musculare și articulare, iritație, greață și vărsături.

 

Tularemia: frisoane, febră mare, dureri de cap, ulcer și umflarea ganglionilor la locul mușcăturii, greață și vărsături.

 

Febră de Colorado: febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, fotofobie.