Evenimentul Zilei > Politica > Performanță pentru Iohannis. Câștigător în toate localitățile din Sibiu
Performanță pentru Iohannis. Câștigător în toate localitățile din Sibiu

Performanță pentru Iohannis. Câștigător în toate localitățile din Sibiu

Președintele Klaus Iohannis a câştigat duminică în toate localităţile din judeţul Sibiu

Președintele Klaus Iohannis a câştigat în toate localităţile din judeţ şi în 99,9% din secţiile de votare din județul Sibiu. Șeful statului a obținut  duminică, în judeţul Sibiu, un procent de 85,2% din voturi, în timp ce candidatul PSD,  Viorica Dăncilă a primit  doar 14,7% din voturi, potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi furnizate de Organizaţia Judeţeană PNL Sibiu.

Din cele 216.672 voturi valabil exprimate, Klaus Iohannis a primit 184.809 voturi, iar Viorica Dăncilă un număr de  31.863 voturi.

Din datele publicate de AEP, reiese că  Klaus Iohannis a câştigat în toate localităţile din judeţul Sibiu, pierzând doar într-o singură secție de votare din Sibiu, potrivit AGERPRES. Aceasta a fost singură secție de votare câștigată de Viorica Dăncilă, și anume secţia nr. 274 din localitatea Valchid, comuna Hoghilag. Candidata PSD a reușit să obțină doar cu un vot mai mult decât Klaus Ioahannis, adică 174 de voturi.Liderii PNL Sibiu consideră județul că fiind fief electoral Iohannis şi PNL.