Percheziții la Parlamentul European. Europarlamentari plătiți de Putin să facă propagandă

Percheziții la Parlamentul European. Europarlamentari plătiți de Putin să facă propagandă Sursa Foto: Arhiva EVZ

Russiagate. Percheziții ale poliției la Parlamentul European. Investigațiile au legătură cu „ingerinţele ruse" în Parlament, potrivit unui comunicat.

Russiagate, anchetă în Parlamentul European. Ingerinţe ruse în Parlament

Poliția a efectuat mai multe percheziții la o reşedinţă privată din Bruxelles şi la birouri ale Parlamentului European din Strasbourg şi Bruxelles. Perchezițiile au avut loc în aşa-numitul caz Russiagate.

Europarlamentari ar fi fost abordaţi şi plătiţi pentru a promova propaganda rusă prin intermediul site-ului Voice of Europe:

„Există indicii că angajatul Parlamentului European în cauză a jucat un rol semnificativ în acest caz", au declarat forţele de ordine belgiene, potrivit Politico.

Ne puteți urmări și pe Google News

spionaj, rusia

Persoana vizată este un fost asistent parlamentar al europarlamentarului german Maximilian Krah

Vizat de percheziții este un fost asistent parlamentar al lui Maximilian Krah, politician din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Un judecător a dispus percheziţionarea locuinţei şi a biroului acestuia din clădirea PE din Strasbourg.

În aprilie a fost declanșată o anchetă în legătură cu „un caz de ingerinţă, corupţie pasivă şi militantism într-o organizaţie criminală şi se referă la indicii de ingerinţă rusă".

Spionaj, Rusia

Russiagate. Lucrători din Parlamentul European ar fi fost plătiţi „pentru a promova propaganda rusă”

Eistă indicii că angajatul Parlamentului European a jucat un rol important în această problemă:

„Parlamentul European colaborează pe deplin cu autorităţile poliţieneşti şi judiciare pentru a ajuta cursul justiţiei şi va continua să facă acest lucru" au transmis sursele.

În luna aprilie a fost deschisă o anchetă de Parchetul federal din Belgia. Parchetul verifică amestecul Rusiei în relaţia cu politicieni europeni:

„Ancheta arată cum Moscova a abordat şi a plătit europarlamentari pentru a promova propaganda rusă. Serviciile secrete belgiene au confirmat existenţa unei reţele de interferenţă proruse. Această rețea ar fi avut activitate în mai multe ţări europene şi aici, în Belgia", a indicat premierul belgian Alexander De Croo în aprilie.