Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziții la grupul MediaPro într-un dosar de evaziune fiscală
Percheziții la grupul MediaPro într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții la grupul MediaPro într-un dosar de evaziune fiscală

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a început urmărirea penală față de 32 de persoane din Mediapro, suspectate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Valoarea prejudiciului ar fi de 6 milioane de lei.

Procurorii efectuează  41 de percheziții în București, Dâmbovița, Ilfov, Argeș și Brăila la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, prejudiciul produs bugetului este de 6 milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit. Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15 milioane de lei.

S-au folosit de firme fantomă

"Din datele si probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecții au inițiat, derulat și participat la circuite evazioniste și de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false și înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retrași în totalitate în numerar", se arată în comunicat.