Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziții la falsificatorii de bani din Rădăuți
Percheziții la falsificatorii de bani din Rădăuți

Percheziții la falsificatorii de bani din Rădăuți

Mascații au descins vineri, la rădăuți, peste membrii unei rețele care falsifica bancnote de 100 și 50 de euro.

Procurorii DIICOT  – Biroul Teritorial Botoșani împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, au efectuat un număr de 8 percheziții în Rădăuți – județul Suceava.

”În cursul lunii iulie 2018, pe raza judeţului Suceava s-a constituit un grup infracţional organizat, format din mai mulţi membri, care s-au asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite, desfăşurând activităţi de plasare de bancnote euro contrafăcute din cupiura 50 de euro și 100 lei pe raza județelor Suceava și Botoșani”, transmite Biroul de presă DIICOT.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 7 persoane, pentru comiterea infracţiunilor de: constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat  , punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate, şi înșelăciune, totodată urmând a fi puse în executare un număr de 10 mandate de aducere  emise pe numele suspecților sau a martorilor din cauză. (Foto: Adrian Pîclișan)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.