Procurorii DIICOT  – Biroul Teritorial Botoșani împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, au efectuat un număr de 8 percheziții în Rădăuți – județul Suceava.

”În cursul lunii iulie 2018, pe raza judeţului Suceava s-a constituit un grup infracţional organizat, format din mai mulţi membri, care s-au asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite, desfăşurând activităţi de plasare de bancnote euro contrafăcute din cupiura 50 de euro și 100 lei pe raza județelor Suceava și Botoșani”, transmite Biroul de presă DIICOT.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 7 persoane, pentru comiterea infracţiunilor de: constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat  , punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate, şi înșelăciune, totodată urmând a fi puse în executare un număr de 10 mandate de aducere  emise pe numele suspecților sau a martorilor din cauză. (Foto: Adrian Pîclișan)