Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziţii la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti! Un profesor a fost prins în flagrant luând mită de la studenţii restanţieri
Percheziţii la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti! Un profesor a fost prins în flagrant luând mită de la studenţii restanţieri

Percheziţii la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti! Un profesor a fost prins în flagrant luând mită de la studenţii restanţieri

Un profesor din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.500 de lei de la un fost student pentru a-i promova pe mai mulţi studenţi restanţieri care au susţinut un examen de reexaminare, joi, 28 iulie. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au demarat acţiuni de percheziţii în acest sens.

Astăzi, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R au efectuat 5 percheziţii, dintre care 3 într-un campus universitar din Bucureşti şi 2 la domiciliile unor profesori bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Un cadru didactic al Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti a fost surprins de ofiţerii Direcţiei Operaţiuni Speciale a I.G.P.R în timp ce lua mită de la un fost student pentru a-i promova pe mai mulţi studenţi restanţieri. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de autorităţi, cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi respectiv cumpărare de influenţă.

La sediul parchetului vor fi aduşi la audieri atât profesorii bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, dar şi 10 studenţi care au susţinut examenul de restanţă, în vederea dispunerii măsurilor specifice.

În cauză, se beneficiază de suportul specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale a I.G.P.R.