Evenimentul Zilei > Actualitate > PERCHEZIȚII la evazioniștii urmăriți de SRI
PERCHEZIȚII  la evazioniștii urmăriți de SRI

PERCHEZIȚII la evazioniștii urmăriți de SRI

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează șase percheziții la mai multe sedii și domicilii ale unor evazioniști care au fost urmăriți de SRI. Aceștia sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani prin intermediul unor societăți comerciale, prejudiciul fiind de ordinul sutelor de mii de lei.

Perchezițiile au loc pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin, la Timișoara, Lugoj și Berzeasca. La activități participă și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

”Poliţiştii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., efectuează șase percheziţii pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin, la domiciliile a trei persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile sociale ale firmelor administrate de aceștia. În fapt, în cursul anului 2011, bănuiţii, în calitate de reprezentanți legali (asociați, administratori, împuterniciți) a două societăți comerciale, ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând achiziții de bunuri și prestări de servicii în domeniul construcțiilor. Prin aceste operațiuni există suspiciuni că ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproape 370.000 de lei. Ulterior, bănuiții ar fi efectuat tranzacții financiare constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate efectuate de persoane interpuse sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăților, urmărindu-se astfel disimularea provenienței și circulației banilor”, transmite Biroul de Presă al Poliției Timiș. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.