Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziții de amploare în cinci județe. Prejudiciul este de 13 milioane de lei
Percheziții de amploare în cinci județe. Prejudiciul este de 13 milioane de lei

Percheziții de amploare în cinci județe. Prejudiciul este de 13 milioane de lei

Polițiștii din Argeș efectuează, miercuri, 34 de percheziții în cinci județe și municipiul București, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 13 milioane de lei.

Descinderile ofițerilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (JPJ) Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au loc în județele Argeș, Vâlcea, Olt, Ilfov, Iași și în municipiul București, informează Agerpres.

"Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. Persoanele în cauză sunt bănuite că, în perioada 2009 — 2015, s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat prin interpunerea în circuitul economic a unor societăți comerciale fantomă", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeș.
Polițiștii vor pune în aplicare 34 de mandate de aducere, suspecții urmând să fie conduși la sediul IPJ Argeș pentru audieri.