Oamenii legii au descins joi dimineața la depou dar și la locuințele celor implicați și, de asemenea, la sediul unei firme prin intermediul căreia se fura și se trafica mototina furată.

Ancheta DIICOT arată că gruparea era foarte bine organizată.  De ani de zile, motorina se fura instituțional: în momentul în care locomotivele veneau să se alimenteze acestea erau încărcate cu  o cantitate de motorină mai mică decât cea care era trecută în acte. Toţi cei care ar fi trebuit să verifice alimentările şi consumul confirmau cifrele măsluite. Cei de la laboratorul de constatări fizico – chimice transmiteau raportări fictive la București, pentru că la rândul lor își primeau partea. Surplusul de motorină era apoi scos din depou  de mecanicii de locomotivă cu bidoanele.

Anchetatorii au avut parte de o surpriză în timpul perchezițiilor de dimineață: hoții de motorină mai furau și printr-o instalație clandestină prin care au conectat o stație de benzină de pe strada Dunărea, din apropierea Gării de Nord, cu rezervoarele Depoului de locomotive, astfel că își alimentau direct mașinile, la pompă.

Prejudiciul estimat  până acum depășește un milion de euro, arată surse apropiate anchetei. (Fotografii: Adrian Pîclișan)

Vom reveni cu amănunte.