Pentagonul a anunțat o captură importantă de arme iraniene. Acestea ar fi trebuit să ajungă la rebelii din Yemen

Pentagonul a anunțat o captură importantă de arme iraniene. Acestea ar fi trebuit să ajungă la rebelii din Yemen arme / Sursa: U.S. Central Command

Mii de puști de asalt, aproape 600.000 de gloanțe, dar și 23 de rachete antitanc au fost confiscate în urma unei operațiuni desfășurate în Golful Oman. Armele urmau să ajungă al rebelii din Yemen.

Pentagonul a anunţat că a fost confiscat un transport important de arme iraniene destinate Yemenului. Oficialii americani spun că operațiunea ar fi avut loc luna trecută în Golful Oman și a fost orchestrată de „alianții occidentali“, fără să menționeze o țară anume. Potrivit jurnaliștilor de la The Wall Street Journal operațiunea a fost condusă de forţele speciale franceze.

Captură importantă

Potrivit unui comunicat de presă al Comandamentului Central al armatei americane au fost confiscate peste 3.000 de puşti de asalt, 578.000 de gloanţe şi 23 de rachete ghidate antitanc.

„Operaţiunea a fost efectuată de-a lungul rutelor maritime utilizate în mod tradiţional pentru traficul de arme din Iran către Yemen", se arată în comunicatul de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă captură importantă a fost făcută în 6 ianuarie. Armata amricană a interceptat atunci o barcă de pescuit care transporta 2.116 puşti de asalt AK-47, despre care Washingtonul spune că erau destinate rebelilor.

Liderii din Yemen, susţinuţi de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită, acuză Iranul că ar înarma rebelii, dar Teheranul a negat până acum orice implicare în acest conflict, potrivit news.ro.

Tensiune maximă

Orientul Mijlociu stă pe un butoi de pulbere, iar Statele Unite au decis să întărească sistemele de apărare din regiune pe fondul tensiunilor cu Iranul.

Brett McGurk, coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate al SUA pentru Orientul Mijlociu, a anunțat că țara sa își menține angajamentul de a contracara ameninţările iminente în regiunea bogată în resurse energetice.

„Forţele americane au expus şi au descurajat ameninţările iminente ale Iranului. Acest atac probabil nu a avut loc din cauza cooperării strânse de securitate dintre Arabia Saudită şi Statele Unite, care este permanentă şi continuă. Statele Unite construiesc o arhitectură integrată de apărare aeriană şi maritimă în această regiune. Ceea ce s-a vorbit de mult timp se întâmplă acum, datorită parteneriatelor inovatoare şi noilor tehnologii”, a spus duminică. Brett McGurk, la o conferinţă anuală de securitate desfășurată în Bahrein.

Mai multe state din regiune au denunțat în mod repetat acțiunile agresive ale Teheranului. Zona este una strategică, care asigură o rută de navigaţie aproape exclusivă care leagă ţările petroliere din Golf de pieţele mondiale.