Pensiune pentru sufletele împuşcaţilor

Pensiune pentru sufletele împuşcaţilor

Într-o clădire cu 160 de camere, ridicată între secolele al XIX-lea şi al XX-lea, spiritele celor ucişi de celebrele puşti Winchester se plimbă nestingherite.

În urma deceselor suspecte din familie, Sarah Winchester, soţia lui William Winchester, fiul celebrului inventator al puştii cu repetiţie, înţelege că este blestemată. La 27 de ani, ea îşi pierde fetiţa la scurt timp de la naştere. Rămâne şi fără soţ, răpus de tuberculoză. Pe jumătate nebună, dar moştenitoare a unei imense averi, Sarah realizează că este victima unui blestem.

După ce consultă toate mediumurile şi ghicitorii Americii, înţelege că sufletele celor ucişi de armele cu pricina îi cer socoteală. La sfatul magilor, în următorii 38 de ani, Sarah Winchester îşi va căuta mântuirea prin construcţia unui adăpost enorm, pentru spiritele victimelor, relatează presa americană a vremii. Construcţie non-stop Şantierul este pe măsura nebuniei, dar şi a averii sale. La marginea oraşului Santa Clara (astăzi, San Jose) din California, SUA, ea ridică, timp de aproape 40 de ani, pe 80 de hectare, o clădire având iniţial 40 de camere, cu ajutorul a 22 de zidari. Sarah nu are planuri de construcţie, în afara celor din imaginaţia sa. De aceea, de multe ori muncitorii sunt puşi să dărâme şi să refacă.

Dar nimeni nu trebuie să se oprească din muncă, după cum i-au explicat ghicitorii. Numărul fatidic 13 domină elementele construcţiei: pereţii au 13 panouri, ferestrele au câte 13 geamuri, scările au 13 trepte. Ajunsese cu ridicatul până la etajul şapte, când construcţia se prăbuşeşte, în urma unui cutremur. „Locatarii“ încep să sosească Evenimentul nedorit o convinge pe Sarah că fantomele deja şi-au găsit sălaş în castelul ridicat pentru ele. Mai mult, o urmă misterioasă în pivniţa de vinuri o convinge că această zonă trebuie izolată, pentru liniştea locatarului.

Până la finalul construcţiei, alte 29 de camere vor fi zidite, prinzând între zidurile lor fantomele celor ucişi de puştile familiei sale. Pe data de 4 septembrie 1922, după o şedinţă de spiritism printre sufletele celor apropiaţi, Sarah moare, lăsând în urmă o moştenire stranie, evaluată la patru milioane de dolari în epoca respectivă. Dar fantomele bântuie şi acum locul, trântind uşi şi ferestre şi zgâriind parchetul, spre groaza vecinilor. MUZEU O construcţie ciudată Scări care nu duc nicăieri, ascensoare spre uşi zidite, culoare sub formă de labirint. Toate acestea numai pentru a păcăli fantomele să nu mai iasă de acolo. Nepoata lui Sarah, France Mariott, a rebotezat edificiul, spunându-i „Casa Misterelor“. Şi care acum atrage mii de vizitatori anual, dornici de a constata pe pielea lor senzaţiile tari provocate de întâlnirea cu fantomele.

Ne puteți urmări și pe Google News