Evenimentul Zilei > Social > Pensionari, feriți-vă să fiți folosiți în afaceri ilegale!
Pensionari, feriți-vă să fiți folosiți în afaceri ilegale!

Pensionari, feriți-vă să fiți folosiți în afaceri ilegale!

În ultima vreme, unii medici de familie au găsit o altă portiță să eludeze legea. Cum au mai mulți pacienți pensionari, adică în vârstă, doctorii recurg la o tehnică șireată! Le păstează, în siguranță, cardurile de sănătate la cabinet.

Bâtrânii pensionari sunt convinși de oamenii în halate albe că ar fi mult mai indicat să-și lase cardurile de sănătate la cabinetul doctorului. Și aceasta, pentru că, Vezi Doamne, sunt mult mai în siguranță. Nu mai uită pe unde le pun, nu li se pot fura sau nu au cum să le piardă.

În spatele acestei găselnițe se ascunde, însă, o afacere oneroasă. Potrivit unui angajat al CNAS, care a dorit să-și păstreze anonimatul, „sunt mulți medici de familie care, în acest mod, strâng ceva mai mult de 10-15 carduri. Cum nu se pot face falsuri decât dacă ești în posesia PIN-ului, adică a cardului, aceștia le introduc în sistem pentru diferite operațiuni. În general, consultații. Și uite așa, câte un astfel de pensionar se caută cam de cinci șase ori pe lună. Normal, fictiv, doar în acte! Iată de ce, din punctul meu de vedere, ideea introducerii cărții electronice de identitate va stopa aceste practici. Cum pe cip-ul unic vor fi stocate atât datele personale, dar și cele medicale, va deveni imposibil ca acești șarlatani, le-aș zice, să mai apeleze la astfel de metode. Că doar actul de identitate nu o să poată să-l rețină”, ne-a mărturisit interlocutorul nostru.