Evenimentul Zilei > Politica > Pensiile speciale. Declarația așteptată de toți. Fostul judecător CCR a explodat
Pensiile speciale. Declarația așteptată de toți. Fostul judecător CCR a explodat

Pensiile speciale. Declarația așteptată de toți. Fostul judecător CCR a explodat

Un fost judecător al Curții Constituționale a României (CCR) susține că eliminarea pensiilor speciale este doar un „joc de imagine”.

Este vorba de judecătorul Petre Lăzăroiu, care a susținut, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că proiectul de lege are toate șansele nu treacă de CCR.

„E un joc de imagine. Această lege privind eliminarea pensiilor speciale nu are cum să treacă de CCR. Nu aduce nimic bun. Vă dați seama cât se cheltuie acum cu aceste greve ale grefierilor, magistraților, personalului auxiliar”, a declarat Petre Lăzăroiu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre planul partidului său în ceea ce privește pensiile speciale introduse de majoritățile PSD.

„Toate deciziile nedrepte de pensionare – care au dus la nişte pensii uriaşe care nu au nicio legătură cu veniturile şi contribuţiile beneficiarilor acestor pensii – cu siguranţă fac obiectul analizei Guvernului şi a unei soluţii care să pună punct plăţii acestor pensii nesimţite”, a spus prim-ministrul la finalul şedinţei Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal.

Orban a dat drept exemplu pensiile unor foști polițiști care acum încasează cel puțin dublu față de când erau în serviciu.

„Toate acestea trebuie să facă obiectul unor revizuiri şi unor reglementări pentru readucerea pensiilor într-un cadru al bunului simţ şi al decenţei”, a subliniat şeful Executivului.

El a explicat că PNL luptă pentru includerea principiului contributivităţii în calculul pensiei, cu excepţia pensiilor de serviciu pentru cadrele militare.

Orban a adăugat că PNL nu a intenţionat sistarea acordării pensiilor viagere pentru sportivi, indemnizaţiilor de merit ale oamenilor de cultură, academicienilor.