Pensiile pot fi livrate înainte de Paște, în anumite condiții. Informații de la Poșta Română

Pensiile pot fi livrate înainte de Paște, în anumite condiții. Informații de la Poșta Română Sursa foto: arhiva EVZ

După ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vrea ca în luna mai pensiile să fie livrate înainte de sărbători, directorul general de la Poșta Română, Valentin Ștefan, spune că acest lucru este posibil, în anumite condiții.

El a explicat că, în funcție de momentul în care fondurile vor fi disponibile în conturile instituției, angajații vor fi solicitați să lucreze într-o zi liberă, fie în data de 1 mai, fie în cea de 3 mai.

Poșta Română poate livra pensiile înainte de Paști, dacă intră banii

„Răspunsul scurt este da, până de sărbători putem livra pensiile. Acum să vă dau câteva detalii.

Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie, oricum lucrăm. În al doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a aduce pensiile până de sărbători. Acum depinde foarte mult când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii, că este un întreg flux administrativ acolo.

Ne puteți urmări și pe Google News

În funcţie de când primim banii vom şti dacă vom ruga salariaţii să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai, fie că vorbim de 3 mai”, a fost răspunsul lui Valentin Ștefan după ce a fost întrebat dacă poștașii pot livra pensiile până înainte de Paști.

Directorul de la Poșta Română menționează că în cazul în care fondurile sunt disponibile mai târziu, ar fi necesar să se organizeze o singură zi de muncă suplimentară pentru a distribui pensiile.

Pensii

Sursa foto: Arhiva EVZ

Cu toate acestea, directorul de la Poșta Română nu poate oferi un răspuns definitiv în acest moment, deoarece nu are informații precise despre data când vor fi disponibili banii în conturi.

Dacă aceștia vor fi primiți la timp, nu va fi nevoie de această măsură. În schimb, dacă intră în conturi mai târziu, va fi necesară o mobilizare mai intensă pentru a face față situației.

Banii sunt primiți de regulă înainte de începutul lunii

Valentin Ștefan explică că, de regulă, Poșta Română primește fondurile pentru pensii cu câteva zile înainte de data de 1 a fiecărei luni.

Cu cât aceste fonduri sunt primite mai devreme, cu atât se poate realiza și distribuția pensiilor mai rapid. Prin urmare, dacă banii sunt primiți vineri, distribuția va fi mai promptă. În schimb, dacă aceștia sunt primiți luni, distribuția va fi amânată cu o zi, însă toate pensiile pot fi distribuite până la sărbători.

Totuși, dacă fondurile nu sunt primite deloc de Poșta Română, atunci nu se poate realiza distribuția. Valentin Ștefan exprimă încredere că se lucrează și la Ministerul Muncii pentru a remedia această situație.

Pensionari

Pensionari. Sursa foto: arhivă EVZ

2 mai e zi lucrătoare. Pe 2 mai oricum se lucra în Poşta Română, indiferent de situaţie, pentru că e zi lucrătoare.

Compania are 10.000 de poştaşi şi pe lângă asta mai avem câteva mii de personal de suport, vorbim de o mie de şoferi care trebuie să ducă logistic bunurile la destinaţie, avem persoanele din operaţionalul de back-office care trebuie să proceseze toţi aceşti bani.

Deci dacă ar fi să estimăm, cred că undeva la vreo 13-14.000 de salariaţi sunt prinşi în tot ce înseamnă distribuirea de pensii”, a declarat Valentin Ştefan.

Directorul de la Poșta Română nu a știut să spună câți bani se alocă lunar pentru pensii, dar a menționat că Poșta primește cam cinci miliarde de lei în fiecare lună, potrivit News.ro.