Evenimentul Zilei > Justitie > Penitenciarul Poarta Albă propune eliberarea lui Mircea Băsescu
Penitenciarul Poarta Albă propune eliberarea lui Mircea Băsescu

Penitenciarul Poarta Albă propune eliberarea lui Mircea Băsescu

Judecătoria Medgidia judecă, mâine, propunere de liberare condiționată formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor din Penitenciarul Poarta Albă privindu-l pe Mircea Băsescu. El este încarcerat din luna iunie 2016, fiind condamnat la patru ani pentru trafic de influență pentru că ar fi primit bani de la familia lui Bercea Mondial, ca să îl scape pe interlop din închisoare.

Este a treia cerere de eliberare a lui Mircea Băsescu propusă de Penitenciarul Poarta Albă, primele două fiind acceptate de Judecătoria Medgidia dar, după apelul DNA, respinse de Tribunalul Constanța. În luna martie, Tribunalul Constanța a stabilit că  abia după 29 iunie mai are dreptul să ceară liberarea din penitenciar, după ce, în două rânduri, Comisia din închisoare a fost de acord să fie eliberat, dar DNA s-a opus. În data de 16 iunie s-a împlinit un an de când Mircea Băsescu este deținut la penitenciarul Poarta Albă, depășindu-se cu mult treimea care îi dădea dreptul să fie eliberat.
 
Având peste 60 de ani și peste un an de arestare preventivă și la domiciliu, Mircea Băsescu ar fi trebuit să fie eliberat în luna septembrie 2016, executând treimea legală din cei patru ani de pedeapsă. La mijlocul lunii mai, el a fost operat, sub pază, la Spitalul Fundeni, de același medic  care îl salvase în 2002, când îi pusese patru stenturi. Acum i-a pus cinci stenturi. După convalescența la penitenciarul Jilava a fost tranferat la secția Valu lui Traian a penitenciarului Poarta Albă. Judecătoria Medgidia a stabilit două termene de judecată pentru analizarea cererii de eliberare, 12, respectiv 17 iulie. Ambele propuneri sunt ale Comisiei de liberări din penitenciar.