Evenimentul Zilei > Politica > Fără penali în funcții publice. USR strânge semnături de modificare a Constituției
Fără penali în funcții publice. USR strânge semnături de modificare a Constituției

Fără penali în funcții publice. USR strânge semnături de modificare a Constituției

Președintele Uniunii Salvați România USR, Dan Barna, a anunțat miercuri că formațiunea politică pe care o conduce va începe strângerea de semnături pentru o initiativă cetățenească de modificare a Constituției. Această inițiativă privește introducerea în Parlament a interdicţiei potrivit căreia persoanele cu probleme penale să nu mai poată ocupa funcţii publice.

„La niciun an de la alegerile de anul trecut, am ajuns, de fapt, într-o situație fără precedent cu un Guvern care agresează statul roman, atât în privinta justiției, cât și mediul economic. (Acest fapt n.r.) nu este datorat vreunei agresiuni externe sau vreunei crize, Romania nu ar fi fost astăzi aici dacă în conducerea statului nu ar fi existat oameni cu probleme penale. USR inițiază strângerea de semănturi pentru o inițiativă cetățeanească – „Fără penali în funcții publice”. România nu poate să devină un stat european dacă această așteptare a cetățenilor nu este soluționată" a declarat Barna într-o conferinta de presă, la Parlament.

Barna a precizat ca partidul urmărește strangerea a 500.000 de semnături.

Textul inițiativei cetățenești ar urma să fie următorul: "Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, Camerei Deputaților și Senat și la Președinția României cetățeni condamnați definitiv la închisoare pentru infracțiuni săvarșite cu intentie".

În aceste zile, USR va avea  discuții cu organizațiile civice.

„Facem apel puternic la organizațiile civice pentru a putea aduce în Parlament o inițiativă de peste 500 mii semnături care să nu poată fi ignorată" a completat deputatul USR, ales recent presedinte al partidului.