Evenimentul Zilei > Actualitate > Pelerinajul de Sfântului Dimitrie cel Nou. Se anunță bătălii de stradă cu jandarmii
Pelerinajul de Sfântului Dimitrie cel Nou. Se anunță bătălii de stradă cu jandarmii

Pelerinajul de Sfântului Dimitrie cel Nou. Se anunță bătălii de stradă cu jandarmii

Lucrurile par să scape de sub control la pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou, după ce autoritățile guvernamentale au rupt înțelegerea cu Patriarhia Română

Deja, mai multe sute de pelerini din afara Bucureștiului au anunțat că vor veni cu autocarele la locul unde se desfășoară pelerinajul.

Liderul protestatarilor, care se pare că vor fi cu miile și care vor face tot ce le va sta în putință pentru a ajunge la racla cu sfintele moaște, în pofida opoziției Guvernului României, este avocata Diana Ivanovici Șoșoacă, care a devenit un alt fel de „avocat al poporului”, un apărător al celor care se consideră nedreptățiți de interdicțiile și măsurile impuse de Raed Arafat, a cărui cetățenie cere să-i fie retrasă.

Mesajul avocatei spus în piața publică, în fața a sute de manifestanți, a fost de chemare la luptă. „Acum ne atacă ultimul bastion al României, ne atacă credința în Dumnezeu. Și până aici. Pe aici nu se trece! Avem dreptul la credință? Nimic și nimeni nu ne poate lua credința în Dumnezeu, așa cum, îl vedem noi, cum îl simțim noi. Cu moaște, fără moaște, e Dumnezeul nostru și pentru El murim. Acum lucrăm la o notificare să desființeze plexiglasurile pentru că Institutul Național pentru Sănătate Publică nu le recomandă. Distrugeți plexiglasurile din școli!”, a spus avocata Șoșoacă.

E voie la festivalul LGBT, dar la biserică nu

Liderul nemulțumiților, Diana Șoșoacă a mai spus că autoritățile permite paranghelii politice cu sute de oameni, permit organizarea festivalului LGBT de la Sibiu, dar nu permit manifestarea credinței.

„E voie la Festivalul Cultural LGBT de la Sibiu, e voie să mergem. E voie să mergem la petrecerile politicienilor, unde participă 700 de oameni. Dar să te duci la biserică se te rogi, în pelerinaj este interzis. O femeie va duce credința acolo unde îi este locul, pentru că așa-i vrerea lui Dumnezeu. Indiferent că mă vor aresta, indiferent că mă vor împușca, ne naștem pentru a muri, murim spre a ne naște. Și dacă mor eu, și dacă muriți voi, alții vor veni după noi, și alții vor învinge, pentru că deja Dumnezeu a învins în România”, a mai spus avocata.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.