Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Pe lîngă SPP-ul propriu-zis, Klaus Iohannis beneficiază și de o presă SPP!
Pe lîngă SPP-ul propriu-zis, Klaus Iohannis beneficiază și de o presă SPP!

Pe lîngă SPP-ul propriu-zis, Klaus Iohannis beneficiază și de o presă SPP!

Din reportajele dulcege despre revenirea lui Klaus Iohannis în țară (cum a călătorit la clasa Economic, de parcă la clasa asta merg de regulă cetățenii de rangul al doilea și nu marea majoritatea a cetățenilor planetei, cum a venit cu un avion de linie și nu cu Air Force One.

Cum s-au crucit ceilalți pasageri că și-a pus, ca ei, centura de siguranța și alte asemenea consemnări din arsenalul folosit de tabloide pentru Bianca Drăgușanu), am reținut că președintele Mai mult decît ales e apărat de SPP-iști ca să nu atenteze cineva la ființa sa fizică.

Eu însă, după ce am citit luni, 15 decembrie 2014, pe Reporter virtual, textul de mai jos, mi-am dat seama că Președintele ales beneficiază și de o Presă SPP, care-l apără cu strășnicie să nu atenteze cineva nici cu o petală la imaginea sa de Ileana Cosînzeana a Poporului Român:

„Într-o postare din această dimineaţă, Mircea Badea îl atacă pe Klaus Iohannis pe ideea că şi-a permis o vacanţă într-o destinaţie exotică, deşi e…”bugetar”. Iată ce scrie Badea pe Facebook:
Se intorc bugetarii din Palm Beach. Imi place ca avem o clasa mijlocie puternica.
P.S. Ni se spune ca a venit cu o cursa de linie la clasa economic. Deci omul e modest si âand se intoarce din Palm Beach
În stilul Antenei 3, Badea induce o minciună prin omisiune. Lasă impresia că Iohannis nu şi-ar permite o astfel de deplasare din salariul său de fost primar al Sibiului uitând intenţionat detalii care îi anulează observaţiile anti-Iohannis. De pildă, preşedintele ales a anunţat că este invitat în SUA, ca atare e posibil ca nu el să-şi fi plătit excursia în Palm Beach. Apoi, dacă punem la socoteală doar ce a încasat Klaus Iohannis din cartea „Pas cu pas”, lansată imediat după alegeri, avem dovada unui venit consistent extrabugetar care poate justifica un voiaj peste Ocean. Nu în ultimul rând, economiile familiei Iohannis pot explica şi ele o cheltuială mai exotică. Dar toate acestea nu sunt suficiente pentru Mircea Badea. El trebuie să-l ajute în continuare pe Voiculescu, aşa cum i-a promis, deci un atac la Iohannis nu strică…”

Nu cred c-ar putea cineva  să creadă că mi-e simpatic Mircea Badea.
În cazul de față însă, nu înțeleg indignarea anonimă a celor de la Reporter virtual pentru bietele rînduri scrise de Mircea Badea. Dacă le raportăm la ce s-a scris și s-a spus pînă acum despre un alt președinte – Traian Băsescu – producția lui Mircea Badea despre Klaus Iohannis e ca apa de ploaie față de acidul sulfuric.

Dincolo de aceasta, îmi permit cîteva întrebări:

  1. De ce trebuie jurnaliștii ziși și independenți să justifice banii cheltuiți de Klaus Iohannis pentru petrecerea vacanței la Palm Beach? Ce, Klaus Iohannis nu se poate apăra și singur?
  2. Cum adică, din vînzarea cărții „Pas cu pas”, Klaus Iohannis a obținut un venitul extrabugetar în stare să-i asigure călătoria și vacanța la Palm Beach? Se vede că autorul de pe Reporter virtual n-a publicat o carte în viața lui. Dacă ar fi făcut-o, ar fi aflat că nici un autor român nu ia pe o carte de a sa o sumă de bani în stare să-i asigure concediul la Amara.
  3. Dacă pentru astfel de rînduri Reporter virtual se indignează pînă peste poate, cum cum va reacționa cînd alții vor scrie veritabile pamflete despre Klaus Iohannis?

De ce trebuia să sară Reporter virtual cu ghearele și cu dinții în apărarea lui Klaus Iohannis?
Pentru că pe lîngă SPP, Klaus Iohannis beneficiază și de o presă SPP.