Evenimentul Zilei > Politica > Pe banii noștri înjură, dar nu răspunde. Țoapa de la Senat cere explicații ziariștilor pentru că au abordat-o la serviciu
Pe banii noștri înjură, dar nu răspunde. Țoapa de la Senat cere explicații ziariștilor pentru că au abordat-o la serviciu

Pe banii noștri înjură, dar nu răspunde. Țoapa de la Senat cere explicații ziariștilor pentru că au abordat-o la serviciu

Funcționara de la Senat care a ajuns vedetă după postările sale pe Facebook a cerut explicații pentru că un reporter a întrebat-o de ce a folosit un limbaj injurios la adresa organizatoarei „Marșului pentru Viață”

Irina Anghel, funcționara care după ce pleacă de la Senat rupe Facebook-ul cu postări care mai de care mai acide și colorate, a cerut Evenimentului zilei să dea un comunicat în care să explice de ce a fost luată la întrebări despre faptele sale. Întrucât EVZ este un ziar nu poate da comunicate de presă, dar poate publica articole. Acest text poate fi considerat un răspuns la solicitarea consilierei parlamentare Irina Anghel, angajată a Direcției Relații Externe și Afaceri Europene.

FOTO; Irina Anghel„Evenimentului zilei”, cotidianul care a pornit o campanie nu atât de desfiinţare a mea ca cetăţean al unui stat de drept, cât împotriva funcţiei mele publice parlamentare, să dea un comunicat prin care să explice cum și-a trimis angajata care are acreditare pe probleme politice, să mă «intervieveze» pe orarul meu de lucru”, a scris Irina Anghel pe Facebook.

La fața locului, EVZ a trimis un reporter Politic, pentru că cel de la secția Sport era ocupat și nu a mai putut ajunge la lucrările care s-au desfășurat marți în Parlament. În plus, redactorul de la Sport s-ar fi pierdut pe culoarele Parlamentului și nu ar fi găsit biroul șefului ei și nici pe cel al Secretarului General, așa cum a făcut redactorul politic.

De asemenea, colegii Irinei Anghel nu ar fi fost la fel de deschiși în a-i da detalii colegului de la Sport cum au fost în fața colegei de la Politic. Irina Anghel ne-a mustrat că nu ne-am „autosesizat” cu privire la proiectele culturale şi umanitare pe care le-a derulat, drept pentru care nu avem motive să o contactăm pe „un subiect promovat de o sectă medievală, precum Coaliţia pentru familie”.

Pentru că nu a fost dispusă să asculte întrebările reporterilor EVZ, deși a fost contactată de patru ori, îi scriem că poate are răbdarea necesară să citească. Mo tivul pentru care a fost întrebată despre postări este foarte simplu: le-a făcut în calitate de expert parlamentar al Direcției Relații Externe din Senat așa cum se recomandă pe Facebook. Angajații Parlamentului sunt plătiți din bani publici.

Secretarul General strânge probe „Am strâns, am văzut că şi aseară s-a exteriorizat. I-am rugat pe cei de la presă sămi strângă toate materialele, le studiem şi facem trimiterea unde trebuie, nu eu iau măsurile, eu pun în aplicare o hotărâre a lor”, a declarat, ieri, pentru EVZ secretarul general al Senatului, Ion Vargău, care cu o zi în urmă a precizat că acest caz a ajuns pe masa juriștilor Senatului și a Comisiei de disciplină. „Corina Nica, ai fatat, bravo ție! Ai scâncit și-n portavoce ca ești pentru familia traditionala – nici un pacat, daca la mitingul de ieri, n-ar fi fost si politruci in sutane si curve satule, deghizate in gospodine monogame”, este mesajul adresat unei organizatoare a „Marșului pentru Viață”. „Castrati chimic, Coalitia pt. familie, apoi o vasectomie preafericitului!”, este un alt mesaj postat pe Facebook de Irina Anghel, care a scris zeci de alte postări injurioase inclusiv la adresa politicienilor.

Ce prevede Statutul funcționarului public parlamentar:

Lege nr. 7 din 11 ianuarie 2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar:

CAP. 4

Drepturile şi obligaţiile funcţionarului public parlamentar

Secţiunea a 2-a

Obligaţiile funcţionarului public parlamentar

ART.45.

„Funcţionarii publici parlamentari au obligaţia să nu ştirbească, în orice împrejurare, prin activitatea desfăşurată şi conduita personală, prestigiul funcţiei şi al Parlamentului”.

CAP. 6

Răspunderea disciplinară a funcţionarilor publici parlamentari

(2) Constituie abatere disciplinară:

(i) manifestările care aduc atingere prestigiului Parlamentului;