PDL criticat de Borbely: Nu trebuiau să plece toți. Boagiu și alții își avea locul în noul Guvern

PDL criticat de Borbely: Nu trebuiau să plece toți. Boagiu și alții își avea locul în noul Guvern

Confruntat cu accesul brusc de întinerire care a lovit conducerea PDL în chestiunea selectării noii garnituri de miniştri, liderii UDMR s-au trezit cu o problemă delicată de imagine faţă de propriul electorat. Uniunea a luat în braţe conceptul continuităţii la ministerele deţinute în timpul guvernării Boc prin aceeaşi reprezentanţi ca răspuns la gestul PDL. Mai mult, ministrul Mediului, Laszlo Borbely a criticat, astăzi, stilul de luare a deciziilor în PDL, apreciind că înainte de a retrage toţi miniştrii, partenerii ar fi trebuit să facă o analiză a activităţii acestora, deoarece unii ar fi meritat să se regăsească în noul Guvern propus, cazul Ancăi Boagiu la Transporturi.

''PDL trebuia să facă o analiză a activităţii miniştrilor şi nu să plece toţi şi să vină alţii noi, pentru că ştiţi cum e, cât de abili ar fi, trec câteva săptămâni până se obişnuiesc, chiar dacă unii vin din ministerul respectiv. Este o părere personală, dar a fost decizia lor (...) Vă spun un ministru care, după părerea mea, îşi avea locul - sunt mai mulţi - dar mă refer la doamna Boagiu, care a pus la punct foarte multe lucruri în Ministerul Transporturilor, dar am putea spune mai mulţi miniştri, nu intru în alte analize, nu cred că e cazul să vin eu să analizez activitatea colegilor'', a declarat Borbely.

Totuşi Borbely a luat apărarea viitorilor săi colegi de executiv, criticaţi de presă ca fiind prea tineri pentru astfel de funcţii, el atrăgând atenţia că noii miniştrii propuşi de PDL au experienţă în administraţie şi în Parlament.

''În situaţii politice de genul acesta, când a fost decizia premierului să îşi depună demisia, cred că a fost o perioadă destul de scurtă până când, în trei zile deja de la demisie, dacă Parlamentul va vota, avem un nou Guvern. Deci din acest punct de vedere nu e nimic nou sub soare. Eu ştiu ţări foarte aşezate care aveau 3-4 schimbări de guvern într-un an. Din acest punct de vedere, e o problemă normală a unei democraţii când un premier îşi dă demisia şi vine un alt premier. Experimentul la care v-aţi referit eventual poate să demonstreze că a fost un experiment nereuşit dacă acel guvern va dovedi că nu poate să funcţioneze bine. Dar în rest, ţine de o componentă normală a unei societăţi democratice'', a subliniat Borbely.

El a mai susţinut că numai când cineva ajunge într-o funcţie poate dovedi cât de capabil e. ''Haideţi să nu facem aprecieri de la început, eu sunt de acord să avem şi oameni tineri, unii totuşi au o experienţă parlamentară şi în administraţie, fiind în diferite funcţii, secretari de stat'', a mai spus Borbely.

Ne puteți urmări și pe Google News