PC-urile din 2011: fără hard disk şi fără fir

PC-urile din 2011: fără hard disk şi fără fir

Noi tehnologii ne vor uimi anul viitor. Viteza va creşte de 10 ori prin USB, iar monitoarele full HD vor deveni comune prin preţul accesibil.

Calculatorul de acasă va suferi modificări serioase. Ne referim la tehnologii care vor deveni din ce în ce mai populare şi vor fi mai accesibile ca preţ decât atunci când au fost lansate.

Nu trebuie să fii un împătimit al tehnologiei IT ca să-ţi ruleze calculatorul mai bine, va fi necesar să înlocuieşti bătrânul hard disk cu SSD, dispozitivul care stochează informaţii pe memorie de tip flash, să-ţi achiziţionezi un cablu USB 3.0 ca să-ţi descarci datele de pe telefon mai rapid sau să schimbi tastatura cu una fără fir.

De exemplu, mulţi sunt cei care au renunţat la televizoare în favoarea monitorului de calculator. Ce-i drept, cu un tuner poţi urmări toate programele TV. În plus, tehnologia monitoarelor a ţinut pasul cu cea a televizoarelor.

Monitoarele cu LED

Cea mai nouă generaţie de monitoare sunt cele de tip LED care redau imagini de înaltă definiţie, culori vii, pătrunzătoare şi consumă mult mai puţin. Preţurile scad într-un mod alert, de la o lună la alta. Un monitor de calculator cu LED, pe care poţi rula imagini la calitate full HD, poţi găsi la preţuri care pornesc de la 600 de lei.

ÎN LOCUL HDD

Memoria flash

Înlocuiesc hard diskurile şi folosesc memoria de tip flash. Sunt mult mai uşoare, au în jur de 80 de grame. Sistemele de operare de pe acestea se deschid cam în jumătatea timpului faţă de cele instalate pe hard disk. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când transferăm date de pe o partiţie pe alta. În prezent, o unitate de stocare SSD de 128 GB costă în jur de 900 de lei.

IMAGINI CLARE Video full HD

Marii producători de plăci video au fost nevoiţi să ţină pasul cu evoluţia jocurilor pe computer şi cu revoluţia filmelor 3D. Mulţi au renunţat la DVD şi televizoare şi preferă să vadă un film la PC. O placă video performantă care rulează şi format full HD, costă în medie cam 400 de lei.

PRIN AER

Mouse şi tastatură fără fir

Cu aproximativ 150 de lei poţi scăpa de o parte dintre cablurile de pe birou. Kit-ul de tastatură şi mouse wireless sunt foarte practice, singura diferenţă faţă de cele tradiţionale cu fir, fiind faptul că trebuie să fii atent să schimbi bateriile sau să le încarci din când în când.

MODELUL

3.0 USB de 10 ori mai rapid

Are o rată foarte mare de transfer, anjungând la o viteză maximă de până la 4800 MBps spre deosebire de USB 2.0 care oferă oferă numai 480 MBps. Îţi poţi alimenta telefonul cu 150 mA atunci când dispozitivul nu a fost recunoscut de sistemul de operare şi 900 mA după ce a fost configurat.

Ne puteți urmări și pe Google News