De ce le este frică bărbaţilor în dormitor

De ce le este frică bărbaţilor în dormitor

Grijile ascunse pe care le au partenerii în dormitor au la bază, de multe ori, simple prejudecăţi. Bărbaţii se învinovăţesc pentru ejaculările precoce şi pentru lipsa de orgasm a partenerei.

Când vine vorba de problemele din dormitor, de cele mai multe ori, bărbaţii dau vina pe femei. Nu ar recunoaşte că, de fapt, uneori ei sunt cei cu-şi fac gânduri negre: ba că nu arată suficient de bine, ba că nu-şi pot mulţumi partenera, ba că nu sunt armăsari aşa cum şi-ar dori. Specialiştii demonstrează că puţine dintre temeri sunt cu adevărat justificate.

1. Dimensiunea penisului

Lungimea medie a unui penis în erecţie este de 12,5-15 cm, dar altfel nu are mai mult de 8 cm. Un studiu al unei companii farmaceutice a arătat că asiaticii sunt pe ultimul loc la acest capitol, cu o lungime medie de 11,67, iar africanii, pe primul loc, cu o lungime medie de 17,33 cm - 17,93 cm.

În Europa, cei mai dotaţi sunt maghiarii, cu 16,5 cm, urmaţi de francezi, cu 16 cm.

Multe frustrări şi disfuncţii sexuale îşi au originea în gândirea păguboasă a multor bărbaţi, cum că pentru femei doar mărimea contează. Paradoxal însă, ele nu pun preţ pe mărime, ci, mai degrabă, pe priceperea partenerilor.

2. Teama că partenerele nu au orgasm din vina lor

Deşi stimularea insuficientă este una din cauzele anorgasmiei, femeile au dificultăţi în a atinge orgasmul din diverse motive, hormonale sau psihice.

"Orgasmul este terminarea stării de excitaţie. Ca să ajungi la orgasm, trebuie să fii excitat. Dacă o femeie nu e suficient de excitată, nu va avea orgasm. Motivele pot fi fiziologice (constelaţia hormonală, lipsa lubrifierii, perioada de viaţă- în adolescecenţă şi la menoupauză există un grad mai mic de satisfacţie sexuală)", explică medicul sexolog psihatru Roxana Mischianu.

De departe, cele mai frecvente motive sunt anxietatea şi tensiunea. "Femeilor le este frică să se abandoneze", crede sexologul.

3. Ejacularea precoce

Este cea mai frecventă disfuncţie sexuală, afectând cam o treime din bărbaţi. Se poate vorbi de această afecţiune dacă ejacularea se produce în primele două minute ale actului sexual, spun urologii.

O metodă de amânare a ejaculării este sistarea stimulării penisului când ejacularea pare iminentă, prin presarea vârfului penisului, zonă extrem de sensibilă la stimuli. Prezervativul poate reduce din senzaţii, iar anumiţi sexologi recomandă celor cu astfel de probleme să facă mai mult sex, pentru a se "obişnui" cu plăcerea.

Dificultăţile de menţinere a erecţiei constituie o problemă care necesită medicaţie doar dacă are loc în mai mult de 50% din cazuri.

"Toţi bărbaţii se confruntă la un moment dat cu tulburări de erecţie, fie din cauza oboselii, fie din cauza abuzului de alcool sau anumitor pastile", dă asigurări medicul endocrinolog sexolog Dan Pereţianu.

4. Libidoul scăzut

Odată cu înaintarea în vârstă scade libidoul, din cauza diminuării rezervei de testosteron, însă nu este o regulă generală.

Potrivit unui sondaj citat de WebMD, 9% din bărbaţii cu vârste cuprinse între 40- 49 de ani şi 21% din cei cu vârste între 50- 59 de ani de ani nu au făcut sex timp de un an. O treime din cei peste 60 de ani nu au întreţinut relaţii sexuale anul trecut. "Toţi bărbaţii se confruntă la un moment dat cu tulburări de erecţie, fie din cauza oboselii, fie din cauza abuzului de alcool sau a anumitor pastile." DAN PEREŢIANU, medic endocrinolog sexolog Citiţi şi:

  • Zece statistici surprinzătoare despre sex
  • Cum recunoşti boala care ţine la distanţă dorinţa de sex
  • Cum să fii satisfăcut în viaţa sexuală
  • Top zece beneficii ale sexului
  • "Ucigaşii" ai libidoului
  • Ce exerciţii fizice să faceţi pentru o viaţă sexuală mai bună
  • Şase răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre sex