Patru noi destinații cu avionul de la Timișoara

Patru noi destinații cu avionul de la Timișoara

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est a anunţat miercuri extinderea în Timişoara. Compania va aloca începând cu 1 noiembrie 2014 o a doua aeronavă Airbus A320. În plus, se introduc patru noi rute: vor fi operate de două ori pe săptămână zboruri de la Timişoara spre Munchen Memmingen şi Torino, urmate de două servicii săptămânale spre Bruxelles Charleroi şi Frankfurt Hahn, începând cu 2 şi respectiv 3 noiembrie.

Cu aceste 4 noi servicii, Wizz Air oferă în prezent de la Timişoara 14 rute spre 6 ţări. Compania a anunţat, de asemenea, creşterea frecvenţelor pe unele dintre cele mai populare rute. Astfel, la Milano Bergamo se poate ajunge cu 5 zboruri săptămânale iar rutele populare din Timişoara spre Londra Luton şi Roma Ciampino vor fi operate de 4 ori pe săptămână, în timp ce ruta Timişoara – Dortmund este disponibilă începând cu noiembrie 2014, de 3 ori pe săptămână.

”Dublându-ne flota în Timişoara vom facilita crearea de noi locuri de muncă şi sperăm că vom stimula turismul local. Cu aceste patru noi zboruri, oferim în prezent 14 rute internaţionale. Sperăm că noile rute vor fi bine primite de către clienţii noştri şi vor avea beneficii în turism şi aviaţie, întrucât aducem mai multe tarife accesibile în România. Dacă aceste noi destinații țintesc mai ales  zona de business, sperăm ca anul viitor să putem anunța noi rute turistice de la Timișoara”, a spus John Stephenson, Executive Vice President Wizz Air. Reprezentantul Wizz Air a declarat la Timișoara că toate problemele pe care compania le avea cu Aeroportul au fost rezolvate.

În luna mai Wizz Air a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție un litigiu referitor la executarea si legalitatea unui contract de marketing care se afla pe rolul instențelor din 2011, și în care a avut ca adversari  Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara și compania Carpatair.

”În timp ce Aeroportul Timișoara a contestat modul de calcul al sumelor solicitate de Wizz Air, determinate potrivit prevederilor contractuale, Carpatair a contestat legalitatea Contractului susținând că acesta reprezintă de fapt un ajutor de stat deghizat.Instanța supremă a respins ca nefondate recursurile formulate de Aeroport  și Carpatair împotriva deciziei instantei de apel”, transmite Casa de Avocatură Buzescu.