Patrick Mouratoglou, vinovat pentru suspendarea lui Halep. A recunoscut

Patrick Mouratoglou, vinovat pentru suspendarea lui Halep. A recunoscut Patrick Mouratoglou și Simona Halep. Sursă Foto: Arhiva EVZ

Patrick Mouratoglou a recunoscut că și el este vinovat pentru suspendarea Simonei Halep. Antrenorul a spus că i-a pus a dispoziție sportivei anumite suplimente.

Patrick Mouratoglou a recunoscut că el și echipa lui i-au pus la dispoziție Simonei Halep suplimente care ar fi fost contaminate cu Roxadustat. Antrenorul a declarat că nu a știut ce conțin aceste suplimente și că nu a vrut să-i facă rău jucătoarei de tenis. El a mai spus că sportiva este victima acestui scandal.

Patrick Mouratoglou a recunoscut

„Sunt încrezător în ce privește apelul Simonei la TAS, pentru că este un tribunal independent. Am putut determina de unde vine contaminarea. Noi i-am propus să ia colagen și i-am adus acest colagen de la o companie. Produsul s-a întâmplat să fie contaminat. Nu era niciun mod prin care să fi putut ști asta. Dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că e echipa mea, deci practic eu i-am adus acest colagen.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
View this post on Instagram

 

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

Am făcut toate testele posibile ca să putem determina că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că acest tribunal independent va admite faptul că Simona nu s-a dopat niciodată. Simona e o victimă și trebuie să se întoarcă înapoi pe teren și să concureze cât de repede posibil”, a spus antrenorul.

Reputația Simonei Halep a fost distrusă

Antrenorul a mai declarat că regretă că nu a fost atent. El a spus că reputația Simonei Halep a fost pătată și că nu merita asta. Cu toate astea, Patrick consideră că oricine ar putea fi asociat cu doping-ul dintr-o greșeală. Tehnicianul le-a recomandat sportivilor să verifice companiile pentru furnizarea produselor.

„Reputația ta are de suferit, afectată de faptul că numele tău e asociat cu dopingul, chiar dacă tu nu te-ai dopat. Activitatea ta este oprită pe o perioadă care poate fi foarte lungă și îți poate afecta întreaga carieră. Și-ți afectează reputația dintr-un motiv care nu-i corect, pentru că tu nu ai făcut nimic rău.

Așa că asta mi-a deschis ochii, înțeleg că i se poate întâmpla oricui, așa că trebuie să fii 100 la 100 sigur în ce privește companiile pe care le alegi (n.r.- pentru furnizarea produselor), ca asta să nu se întâmple”, a transmis Patrick Mouratoglou pe Instagram.