Pașii pentru obținerea locului de muncă visat. Ce CV-uri atrag atenția angajatorilor

Pașii pentru obținerea locului de muncă visat. Ce CV-uri atrag atenția angajatorilor Curriculum vitae. Sursa foto: Pixabay

Găsirea unui loc de muncă reprezintă întotdeauna o provocare. Dincolo de modul în care viitorii salariați se prezintă la interviurile de angajare, CV-ul și experiența în domeniu ocupă un loc esențial în procesul de selecție.

Tipuri de CV-uri. Cum le poți personaliza 

Pregătirea pentru un interviu de angajare necesită timp și atenție la detalii. Majoritatea angajatorilor țin cont de CV atunci când organizează interviuri. Multe persoane cred că acestea au un format standard, însă acestea pot fi personalizate în funcție de experiență sau domeniul spre care te îndrepți.

Fie că acum intri în câmpul muncii sau ai în spate o experiență notabilă, CV-ul trebuie să scoată în evidență calitățile cheie pentru angajator. Ținând cont de aceste detalii, poziția visată într-o companie poate fi obținută mai ușor decât te așteptai.

Cartea de vizită a unui candidat

Fiecare Curriculum Vitae trebuie să conțină studiile, experiențele acumulate sau aspectele care te definesc în colectivitate. Astfel, acesta reprezintă cartea de vizită a candidatului.

Ne puteți urmări și pe Google News
CV, interviu angajare

Interviu pentru angajare. Sursa foto: Pixabay

CV-ul cronologic se numără printre cele mai întâlnite modele. Acesta este folosit în majoritatea sferelor de activitate și este structurat pe ani, cuprinzând studiile, experiența în câmpul muncii sau calitățile candidatului.

Prin CV-ul funcțional, candidatul aduce în prim plan abilitățile pe care le are și plasează experiența pe un loc secund. Mulți angajatori sunt interesați de persoane pregătite să acumuleze experiență într-un domeniu nou și să nu țină cont de pozițiile ocupate în trecut.

Spre deosebire de cel cronologic, acesta nu scoate în evidență eventualele pauze din carieră.

Alte tipuri pe care le poți folosi

În unele cazuri, acestea pot fi combinate, ajungând să atragă atenția reprezentanților companiilor.

În cazul celor care se îndreaptă spre domeniul artistic, cartea de vizită prezentată angajatorului trebuie adaptată. Astfel, aceștia pot prezenta un CV creativ, folosindu-și imaginația și înclinația spre această sferă de activitate.

De asemenea, varianta academică a acestei prezentări personale te poate ajuta să te remarci pentru o bursă. În acest caz, lucrările realizate de candidat, perioadele de voluntariat sau participarea la conferințe pot fi punctele de reper pentru angajatori.

Revista presei
Vitralii incolore