Evenimentul Zilei > Social > „Păsări Călătoare” – un film fabulos despre începuturile traficului de droguri
„Păsări Călătoare” – un film fabulos despre începuturile traficului de droguri

„Păsări Călătoare” – un film fabulos despre începuturile traficului de droguri

Păsări Călătoare/Birds of Passage, cel mai recent film regizat de columbianul Ciro Guerra alături de Cristina Gallego va avea premiera în cinematografele din România pe 15 martie.

Filmul poate fi văzut în avanpremieră începând de mâine. Din 15 martie, Păsări Călătoare va rula în 38 de cinematografe din 25 de orașe. Acțiunea din „Păsări Călătoare” este bazată pe fapte reale și se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Lansat internațional în cadrul secțiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes și inclus în lista scurtă a filmelor pentru Oscar 2019, „Păsări Călătoare/Birds of Passage” s-a bucurat de succes în cinematografele din SUA, Canada, Australia, Brazilia, Danemarca, Germania, Olanda etc.

 

„L’Ile du Purgatoire”, la Paris

Cea de a 39-a ediție a târgului de carte Salon du Livre, Paris, se va desfășura în perioada 15-18 martie. România va fi prezentă cu un stand și o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român.

Lucian Ciuchiță propune volumul „L’Ile du Purgatoire”, apărut la Editura Edilivre. Romanul psihologic și de anticipație, expus la standul Editurii Edilivre – P 94, a fost publicat în Hexagon la începutul lunii februarie și se află deja în multe librării pariziene, fiind promovat de CNL (Centre National du Livre). Autorul a semnat un contract cu Editura Edilivre pentru promovarea romanului în mai multe țări francofone, inclusiv în Canada